Vesti iz fudbala

Partizan remijem protiv Lokomotive završio pripreme u Rusiji: Bojan Kovačević tragičar duela u Moskvi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 16:41
Fudbaleri Partizana FK Partizan
Fudbaleri Partizana

Fudbaleri Partizana igrali su nerešeno sa moskovskom Lokomotivom u glavnom gradu Rusije u poslednjoj utakmici priprema u najvećoj zemlji sveta - 1:1 (1:0), a tragičar ovog duela bio je Bojan Kovačević.

U 90. minutu utakmice kada se već očekivao kraj, nespretno je intervenisao mladi štoper i sa nekoliko metara glavom poslao loptu u sopstvenu mrežu, za radost fudbalera Lokomotive.

Završni susret crno-belih u Rusiji, a ujedno i generalna proba pred početak nove sezone, bio je prilika da trener Aleksandar Stanjević još jednom proveri raspoložive snage. Odlučio je povratnik na klupu tima iz Humske da napravi nekoliko izmena u odnosu na duel protiv CSKA, pa tako glavni organizator igre nije bio Gajas Zahid, već Jungdžun Goh.

 

 

Na golu se, naravno, našao Aleksandar Jovanović, a ispred njega su bili Aleksandar Filipović, kapiten Svetozar Marković, novajlija Nihad Mujakić i Nikola Antić, koji bi i u prvom zvaničnom susretu vicešampiona Srbije protiv Napretka 20. jula u Kruševcu trebalo da budu starteri.

Kao njihova zaštita na terenu si bili Zahid i novajlija Kervin Arijaga, zatim su u veznom redu još igrali Nemanja Trifunović, Jungdžun Goh i Aldo Kalulu, dok je u napadu bio usamljen Mateus Saldanja.

I taj sastav crno-belih pružio je zaista dobru partiju i bio u prvom delu meča bolji rival od domaćeg sastava. Uostalom to je i materijalizovao nakon 30 minuta igre, a strelac je bio Saldanja.

 

 

Brazilac je još jednom pokazao kakav je majstor i koliko je važan ovom timu Partizana. Sam je "okrenuo" celu odbranu Lokomotive, izašao "jedan na jedan" sa golmanom Moskovljana i zatim majstorski smestio loptu u mrežu i to u padu.

Pokazali su igrači tima iz Humske i veliku borbenost, sjajno su uspevali da se brane u situaciji kad je protivnik vrebao iz kontranapada i trener Aleksandar Stanojević može da bude zadovljan.

U pauzi između dva poluvremena stručni štab crno-belih je odlučio da zameni Arijagu i Zahida, pa su priliku dobili Leonard Ovusu, Mateja Stjepanović, De Medina, a nešto kasnije, preciznije od 65. minutua, Jurčević, Kovačević, Severina, Nikolić, Jovanović i Zubairu.

Tih drugih 45 minuta nisu bili na nivou prvog poluvremena, ne samo kada je Partizan u pitanju, već i domaći sastav, pa ni ono malo navijača na tribinama nije moglo da vidi mnogo toga, osim autogola Kovačevića u 90. minutu.

Ipak, kada se podvuče crta, u Humskoj donekle mogu da budu zadovoljni nakon trijumfa u duelu protiv Dinama iz Moskve, poraza od CSKA i današnjeg remija sa Lokomotivom.

Za protivnike su imali jake rivale, trener Stanojević je mogao da se uveri ko od igrača u ovom trenutku koliko može da pruži i sada sledi povratak u Beograd, gde će se ekipa pripremati pred početak sezone.