Vesti iz fudbala

Argentinu jedna pobeda deli od nove titule Kopa Amerike: Alvarez načeo, Mesi dokrajčio Kanadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 08:00
Fudbaeri Argentine proslavljaju jedan od golova u pobedi nad Kanadom Tanjug/(AP Photo/Julia Nikhinson
Fudbaeri Argentine proslavljaju jedan od golova u pobedi nad Kanadom

Petnaest puta je fudbalska reprezentacija Argentine osvajala Kopa Amerike, koliko i Urugvaj, a sada je još samo jedna pobeda deli od rekordnog broja trofeja, jer je polufinalnom pobedom nad Kanadom, između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu, nastavila odbranu trona iz 2021. godine - 2:0 (1:0).

 

 

Učinila je to rutinski, s dva gola postignuta u idelanim tajminzima ba poluvremena, a ponovo su u glavnoj ulozi bili Hulijan Alvarez i Lionel Mesi. Napadač Mančester sitija načeo je protovnika u 22. minutu, tako što je Rodrigo de Pol savršenim pasom je pronašao napadača Mančester sitija u centru kaznenog prostora, a ovaj se udarcem s desetak metara zahvalio na asistenciji vezisti madridskog Atletika.

 

 

Maksim Krepo morao je da vadi loptu iz svoje mreže i u 51. minutu, pošto je jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena majstorski zakačio šut Enca Fernandesa, malo ispred golmana senzacionalno dobrog debitanta na čuvenom takmičenju. Postojala je dilema oko eventualnog ofsajda, ali je ona otklonjena, pa su "gaulosi" na vreme stavili ruku na finale.

 

 

Biće to jubilarni 30. takav meč osvajača poslednjeg Svetskog prvenstva, a posle eliminacije, noćas, bezopasnih Kanađana, "gaučosi" čekaju bolji tim iz duela Urugvaja i Kolumbije. Ta utakmica igra se na prelazu između srede i četvrtka (02.00, TV Arena 1 Premium). 

 

Cup tree provided by Sofascore