Vesti iz fudbala

Presek stanja u Crvenoj zvezdi: Ko je sve došao, a ko otišao iz redova šampiona?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

07.07.2024 13:42
Crvena zvezda je u letnjem prelaznom roku za sad dovela sedam pojačanja MN Press
Crvena zvezda je u letnjem prelaznom roku za sad dovela sedam pojačanja

Fudbaleri Crvene zvezde se trenutno nalaze u Rusiji gde su već odigrali prvu od tri kontrolne utakmice i savladali Soči 2:0. Već u ponedeljak šampion Srbije igra naredni meč protiv Zenita, a zatim i 12. jula protiv argentinskog Teljersa.

Vladan Milojević je na put poveo 28 igrača, a među njima su se našla i sva nova pojačanja iz letnjeg prelaznog roka. Ipak, pre svega ćemo pogledati ko je sve napustio redove osvajača duple krune nakon još jedne uspešne sezone.

Najviše se može osetiti odlazak dva igrača - Osmana Bukarija i Aleksandra Dragovića. U pitanju su dva fudbalera koja su bila važan deo ekipe crveno-belih u prethnodim sezonama. Klub su takođe napustili i Nemanja Milunović, Zoran Popović, Milan Borjan i Marko Stamenić. Takođe treba napomenuti i da je Kosti Nedeljkoviću istekla pozajmica iz Aston Vile, te će se on vratiti u klub iz Birmingema koji ga je kupio još u januaru. U subotu je potvđeno i da je Žan Filip Kraso napustio crveno-bele.

 

 

Šampion Srbije je takođe poslao i nekoliko igrača na pozajmice. Prema transfermarktu, na pozajmici u OFK Beogradu su Jovan i Nikola Mituljikic, Edmundo Ado, dok će Marko Ćurić nositi dres Železničara iz Pančeva.

Kada su u pitanju novi igrača, odnosno pojačanja, zamenu za Bukarija bi trebalo da predstavlja Hose Luis Rodrigez poznatiji kao Puma. Reprezentativac Paname je jedno od sedam pojačanja koja su crveno-beli doveli ovog leta. Pre nedelju dana je i Jung Vu Seol zvanično obukao dres šampiona Mozzart Bet Superlige Srbije, dok će Vladan Milojević u narednoj sezoni imati na raspolaganju i Dalsija, Luku Ilića, Lazara Jovanovića, Ebenzer Anana i Nemanju Stojića. Takođe treba istaći da je srpski klub doneo odluku da otkupi Nasera Đigu od švajcarskog Bazela, te je on od ove godine i zvanično igrač Crvene zvezde.

Dobre vesti za navijače kluba sa stadiona "Rajko Mitić" jeste da se očekuje još pojačanja u ekipi. Pre svega na poziciji levog krila jer je osvajač duple krune pokazao interesovanje za Lorensa Enalija iz poljskog Gornika. U prethodnim nedeljama i spominjalo ime rumunskog reprezentativca Razvana Marina, dok se u medijima stidljivo piše i o potencijalnom transferu Vanje Drkušića.

 

 

Pod pretpostavkom da sva tri igrača jesu na radaru crveno-belih, to bi značilo da će uprava kluba do kraja letnjeg prelaznog roka raditi na dovođenju levog krila, veznog i štopera. Sa tim transferima, Crvena zvezda bi završila poslovanje na letnjoj pijaci i u potpunosti se okrenula izazovima u novoj sezoni.

Superliga Srbije kreće već 20. jula, a šampion će u prvom kolu igrati protiv Jedinstva sa Uba, dok ih u avgustu čeka plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.