Vesti iz fudbala

Ni igrač više ne pomaže: Urugvaj na penale eliminisao Brazil sa Kopa Amrerike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2024 07:44
Golman Urugvaja Serhio Roše Alvarez odbranio je penal Militaou Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez
Golman Urugvaja Serhio Roše Alvarez odbranio je penal Militaou

Brazil je nastavio da posrće, bez Vinisijusa Žuniora, sa igračem više u poslednjih 20-tak minuta, pao je na penal ruletu (0:0 - 4:2 penalima) i to od arhineprijatelja Urugvaja, pa je eliminisan u četvrtfinalu Kopa Amerike.

Igre u grupnoj fazi nisu nagoveštavale bolji rasplet, pogotovo što je "selesao" igrao bez asa Real Madrida,  jedine prave zvezde ove zemlje u odsustvu Nejmara. Na kraju se nadomestilo da golman Roše odbrani penal Ederu Militaou u prvoj seriji, da Daglas Luiz pogodi stativu u trećoj, pa promašaj Himeneza na drugoj strani nije bio tako bolan.

Urugvaj je po igri na celom turniru, ali i u četvrtfinalu zaslužio da prođe dalje i nastavi borbu za trofej. Pogotovo što je Nandez posle intervencije iz VAR sobe dobio crveni umesto dodeljnog žutog kartona u 74. minutu, a tu brojčanu prednost Brazil nije umeo da iskoristi. Bolje rečeno, Urugvaj to nije dozvolio. Rat na terenu, fizički i taktički, ali preskromno fudbalski, samo po tri udarca u okvir gola. Najbolju priliku imao Rafinja kada se našao oči u oči sa Rošem krajm prvog poluvremena i nije ga nadmudrio.

 

 

Urusi će u polufinalu igrati protiv Kolumbije koja se poigrala sa Panamom i spakovala im "pet lakih komada" 5:0. Hames Rodrigez igra kao mladić, ubeležio je nove dve asistencije (ukupno pet) i realizovao penal u prvom poluvremenu, sve rešio i napustio teren uz ovacije.

Panama se borila koliko je mogla, uputila je više udarac ka golu rivala, ali Kolumbija je klasa za njih. Rodrigezov korner na startu meča proizveo je gol Kordobe, neopreznost golmana Moskere (napravio penal) udvostručila brigu Paname, da bi fenomenalni pas iz mesti i iz kolena kapitena Kolumbije od 40 metara još lepše lobom završio Luis Dijaz.

 

 

Kopa Amerika, četvrtfinale

Petak

Argentina - Ekvador 1:1 (1:0) - penalima 4:2
/Lisandro Martines 38 - Rodriges 90+2/

Subota

Venecuela - Kanada 1:1 (0:1) - penalima 3:4
/Rondon 65 - Šafelburg 13/

Nedelja

Kolumbija - Panama 5:0 (3:0)
/Kordoba 8, Rodriges 15 pen, Luis Dijas 41, Rios 70, Borha 90+4/

Urugvaj - Brazl 0:0 penalima 4:2

Polufinale

Argentina - Kanada (10. jul)
Urugvaj - Kolumbija (11. jul)

Za treće mesto

Šarlot, 14. jul

Finale

Majami, 15. jul