Vesti iz fudbala

Brazil je baš u problemu: Nejmar je povređen, a Vinisijus ne igra četvrtfinale Kopa Amerika zbog suspenzije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 15:22
Fudbaleri Brazila u razgovoru sa sudijom na meču protiv Kolumbije Tanjug/AP Photo/Tony Avelar
Fudbaleri Brazila u razgovoru sa sudijom na meču protiv Kolumbije

Namučili su se fudbaleri Brazila protiv Kolumbije u trećem kolu grupe D Kopa Amerike i kao drugolasirani tim obezbedili plasman u četvtfinale, gde će odmeriti snage sa Urugvajem.

Selektor Dorival Žunior na tom susretu neće moći da računa na Vinisijusa Žuniora koji je na poslednjoj utakmici grupne faze dobio drugi žuti karton na turniru i sledi mu meč suspenzije.

On je novu javnu opomenu dobio zbog udaranja u lice protivničkog igrača, ali iskusni stručnjak smatra da je ta odluka bila prestroga, budući da se igrao tek sedmi minut

 

 

"Bila je rana faza utakmice, udarac jeste postojao, ali se jasno videlo da nije bilo namere. Međutim, odluka je takva kakva jeste i sada nema nazad", rekao je selektor Brazila i dodao:

"Nakon povrede Nejmara dožoveli smo da moramo da igramo i bez Vinisijusa što je ogroman udarca za nas. Zato će svi drugi reprezentativci morati da budu najbolja verzija sebe kako bi se nadoknadio izostanak pomenute dvojice igrača. Uveren sam d aoni to mogu."

Četvrtfinalni mečevi Kopa Amerika startuju u noći između četvrtka i petka. Argentina, jedna od neporaženih selekcija na turniru igra protiv Ekvadora. "Stopostotna" Venecuela ide na megdan Kanadi, dok će pomer meča Urugvaj - Brazoil još igrati Kolumbija i Panamom, a sve utakmice će biti direktno prenošene na kanalima TV Arena sport.