Vesti iz fudbala

Siniša Mihajlović treći najbolji izvođač slobodnjaka ikada: Ne bledi zaostavština srpskog fudbalera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 14:53
Siniša Mihajlović, bivši fudbaler lacija, u dresu rimskog kluba dao brojne golove iz prekida Guliver
Siniša Mihajlović, bivši fudbaler lacija, u dresu rimskog kluba dao brojne golove iz prekida

Prošle su skoro dve godine od prerane smrti Siniše Mihajlovića, ali fudbalski svet nije i nikada neće zaboraviti njegovu bogatu zaostavštinu. Pre svega iz slavnih igračkih dana, kada je pored zaustavljanja protivničkih prodora stizao i da često postiže golove iz slobodnih udaraca.

Tako ga je poznati specijalizovani fudbalski magazin "Četiri, četiri, dva" postavio na visoko treće mesto na listi najboljih svetskih strelaca iz sobodnjaka ikada, tik iza Holanđanina Ronalda Kumana i Brazilca Žuninja Pernabukana.

"Bio je blagosloven osećajem za gol sa distance. Ponavljao se golovima iz slobodnih udaraca, postigavši rekord Serije A od 28. Šlag na torti je bio het-trik slobodnjaka za Lacio protiv Sampdorije", stoji u obrazloženju Mihinog rangiranja. 

 

 

Mihajlović je na toj listi iza sebe ostavio velikane poput Zika, Lionela Mesija, Dijega Armando Maradone, Šonsuke Nakamura, Alesandra Del Pjera, Dejvia Bekama, Ronaldinja, Tjerija Anrija, Roberta Karlosa, Pelea, Rivalda...

Za još jači utisak o njegovoj veličini u kopačkama Crvene zvezde, Rome, Lacija, Sampdorije, Intera, Vojvodine i selekcije nekadašnje SFRJ. Koji je fudbalski život produžio ka trener Bolonje, Katanije, Torina, Milana, Bolonje... I selektor Srbije.