Vesti iz fudbala

(VIDEO) Sudije "izvukle" pogrešne linije u VAR sobi: Brazil i Kolumbija debelo oštećeni na Kopa Americi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 10:05
Kolumbiji poništen čist gol na Kopa Americi, dok su Brazilci oštećeni za penal Youtube/Printscreen
Kolumbiji poništen čist gol na Kopa Americi, dok su Brazilci oštećeni za penal

Protekle noći remijem Brazila i Kolumbije (1:1) kompletirana je grupna faza Kopa Amerike, a utakmicu su obeležile dve velike sudijske greške, u kojima su oštećene obe selekcije.

Golom Rafinje, Brazil je poveo protiv Kolumbije u 12. minutu, a sedam minuta kasnije, sudije iz VAR sobe režirale su pravi cirkus. 

Naime, odlučili su da ponište izjednačujući pogodak Kolumbije. Davinson Sančes postigao je gol nakon centarušuta iz ugla, ali prilikom analize, sudije iz VAR sobe povukle su pogrešnu liniju. 

Umesto da gledaju gde se nalazi noga strelca, povučena je linija kod Džona Kordobe, koji se zaista nalazio u ofsajdu, pa je pogodak Kolumbije nepravedno poništen.

 

 

Međutim, Kolumbija je uprkos tome stigla do izjednačenja u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a strelac na asitenciju pomenutog Kordobe, bio je Danijel Munjos.

Nekoliko minuta pre toga, VAR je još jednom zakazao, pošto je sudijskom odlukom oštećen i Brazil.

Vinisijus Žunior, koji će zbog kartona propustiti meč sa Urugvajem u četvrtfinalu, srušen je u kaznenom prostoru, a očigledan penal nije dosuđen.

 

 

U drugom poluvremenu rezultat se nije menjao. Ostalo je 1:1, pa je Kolumbija kao prvoplasirana u grupi izborila četvrtfinale sa Panamom, dok će Brazilci imati daleko teži zadatak u latino-klasiku sa Urugvajem.

Raspored četvrtfinala Kopa Amerike.

05.07 - Argentina - Ekvador (03:00)
06.07 - Venecuela - Kanada  (03:00)
07.07 - Kolumbija - Panama (00:00)
07.07 - Urugvaj - Brazil (03:00)

 

Cup tree provided by Sofascore