Vesti iz fudbala

Poznati četvrtfinalisti Kopa Amerike: Argentina na Ekvador, Brazil ide na megdan Urugvaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 08:03
Fudbaleri Brazila slave gol protiv Kolumbije na Kopa Americi Tanjug/AP Photo/Tony Avelar
Fudbaleri Brazila slave gol protiv Kolumbije na Kopa Americi

Na iglene uši fudbaleri Brazila plasirali su se u četvrtfinale Kopa Amerike, pošto su u noći za nama remizirali sa Kolumbijom 1:1 (1:1). Kao drugiplasirani tim grupe "D", Brazil je tako obezbedio mesto među osam najboljih ekipa na turniru, a naredni rival u četvrtfinalu biće mu Urugvaj, lider grupe "C" i jedna od tri neporežene selekcije na takmičenju.

Nakon što je Brazil poveo golom Rafinje u ranoj fazi meča, delovalo je da će "salesao" ipak možda doći do pobede u poslednjem kolu grupne faze takmičenje i zauzeti vodeće mesto na tabeli. Ali je Kolumbija ipak došla do svoje igre u nastavku meča, a potom i do izjednačenja. 

U nadoknadi prvog poluvremena Munjoz je poravnao na 1:1 za ispotaviće se, konačan rezultat, pa će Kolumbija sa vodećeg mesta ići na megdan Panami, koja je posle eliminacije SAD-a, zauzela drugo mesto grupe "C" iza pomenutog Urugvaja.

 

 

Što se drugog okršaja večeri tiče, Kostarika je savladala Paravaj 2:1 (2:0) iako je bukvalno uputila samo dva udarca na gol, ali se "Los Tikosi" ipak opraštaju od turnira, pošto su grupnu fazu završili na trećem mestu tabele sa bodom zaostatka iza Brazila (4).

Inače, četvrtfinala počinju u noći između četvrtka i petka. Argentina, jedna od neporaženih selekcija na turniru igra protiv Ekvadora. "Stopostotna" Venecuela ide na megdan Kanadi, dok će pomenuti Urugvaj odmeriti snage sa Brazilom, a Kolumbija sa Panamom.

Raspored četvrtfinala Kopa Amerike.

05.07 - Argentina - Ekvador (03:00)
06.07 - Venecuela - Kanada  (03:00)
07.07 - Kolumbija - Panama (00:00)
07.07 - Urugvaj - Brazil (03:00)