Vesti iz fudbala

Argentina bez greške do druge runde, Martinez "ispratio" Čile s Kopa Amerika: Kanada takođe prošla dalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 08:00
fudbaleri Argentine proslavljaju treću pobedu na Kopa Amerika 2024 Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell
fudbaleri Argentine proslavljaju treću pobedu na Kopa Amerika 2024

Polako se raspetljavaju stvari na Kopa Amerika, za početak u grupi A, odakle su došla prva dva učesnika biti ili ne bti faze turnira na tlu Sjedinjenih Američkih Država. U liku fudbalera Argentine i Kanade.

"Gaučosi" su dalje prošli sa savršenim rezultatskim skorom, pošto su posle pobeda u prva dva kola, u noći između subote i nedelje po srenjeevropskom vremenu, slavili i protiv Perua - 2:0 (0:0).

Aktuelni svetski prvaci učinili su to golovima u drugom poluvremenu, a oba puta strelac bio je Lautaro Martinez. Prvi pogodak postigao je uz asistenciju Anhela di Marije u 47. minutu, da bi posle bio sam svoj majstor (86), s tim što je sudija tražio VAR potvrdu regularnosti drugog pogotka.

Mada bez pošteđenog kapitena Lionela Mesija i suspendovanog selektora Lionela Skalonija, Argentinci su izdominirali u svim važnim statističkim parametrima, a slavlje bi bilo ubedljivije da Leadro Parades nije pogodio stativu iz penala (72). 

U drugom meču, Kanada je podelila bodove sa Čileom, a timovi i pored dovoljno šansi nisu nijednom zatresli mrežu. Što je više išlo na ruku severnoameričke selekcije, pa je nadmetanje završila na drugom mestu. 

Kopa Amerika, 3. kolo

Grupa A

Argentina - Peru 2:0 (0:0)
/Martinez 47, 86/

Kanada - Čile 0:0

Standings provided by Sofascore