Vesti iz fudbala

Pari Sen Žermen bi ponovo da obori rekord, ali Barselona čuva Lamina Jamala!

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

29.06.2024 21:37
Pari Sen Žermen nudi 250 miliona evra Barseloni za Lamina Jamala Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Pari Sen Žermen nudi 250 miliona evra Barseloni za Lamina Jamala

Nakon odlaska Kilijana Mbapea iz Pari Sen Žermena, šampion Francuske se okrenuo mogući zamenama. Nakon neuspešnog pokušaja sa Hvičom Kvarachelijom, Parižani su navodono ponudili Barseloni 250 miliona evra za Lamina Jamala!

Fudbaler koji je potekao iz čuvene "La Masije" blista na Evropskom prvenstvu i jedan je od najboljih igrača na turniru. Takođe iza sebe ima i odličnu sezonu sa katalonskim klubom, iako tek treba da naupuni 17 godina.

Situacija dosta podseća na transfer Nejmara u Pari Sen Žermen. Istina je da je Brazilac bio stariji od Jamala kada je otišao u Francusku, ali je klub sa "Parka Prinčeva" tada takođe oborila svetski rekord i platila Nejmara vrtoglavih 222 miliona evra.

 

 

Međutim, Barselona je ovog puta znatno opreznija. Svog bisera neće pustiti ni za pomenutih 250 miliona. Zapravo nema te sume za koju će uprava kluba sa "Kamp Noua" pustiti Jamala. Šta više, u planu je da Španac dobije "desetku" nakon što Ansu Fati napusti klub.

"Broj 10 pripada Fatiju, ali ukoliko bude slobodan, naravno da bi mi bila čast da ga preuzmem. Broj 10 u Barseloni je san svakog igrača, to je nešto što se ne odbija", izjavio je Jamal.

Time je i sam igrač jasno poručio da nema nameru da napusti Barseloun i da samo razmišlja o uspehu sa katalonskim klubom.