Vesti iz fudbala

Skaloni suspendovan zbog kršenja osnovnog pravila: Argentina bez selektora protiv Perua

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 16:18
Lionel Skaloni, selektor reprezenhtacije Argentine, suspendovan na jedan meč Guliver/AP Photo/Julia Nikhinson
Lionel Skaloni, selektor reprezenhtacije Argentine, suspendovan na jedan meč

Treneri fudbalskih timovi ne tako retko izgube pojam o vremenu ili čak namerno produže ostabak u svlačionacama na poluvremenu utakmica, ali skoro nikad ne budu kažnjeni zbog tog pravila, ali je slučaj Lionela Skalonija pokazao da ima onih koji strogo vode računa o primeni pravila. 

Zbog opisanog kašnjenja s ispunjavanjem obaveza, tokom meča s Čileom, u prethodnom kolu grupne faze Kopa Amerika, selektor reprezentacije Argentine neće biti na svojoj klupi za vreme utakmice sa Peruom, u noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu (02.00, TV Arena 1 Premium).  

"Lionel je uznemiren zbog ovoga. Smatramo se profesionalcima. Danas smo saznali kaznu. Reč je o detalju, nismo se trudili uložiti žalbu. Moramo se pripremiti za sedeću utakmicu", rekao je za medije Skalonijev pomoćnik Viktor Samuel, koji će odmeniti svog šefa u predstoječih 90 minuta. 

U isto vreme, kazna je verovatno stigla jer je prekršaj ponovljen, obzirom na to da su "gaučosi" kasnili i na drugi deo susrata sa Kanadom, na startu takmičenja, kada je rivalski selektor javno tražio rekaciju organizatora na činjenicu da su njegovi puleni čitava četiri minuta čekali Lionela Mesija i družinu da se vrate na travu. 

Zanimljivo, istu kaznu dobio je i Čileanac Rikardo Gareka, jer ni on nije na vreme izveo ekipu posle predaha. U duelu sa osvajačem titule na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. 

Standings provided by Sofascore