Vesti iz fudbala

Jasna slika o budućim četvrtfinalistima u Grupi D: Brazil i Kolumbija opravdali uloge favorita na Kopa Americi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 08:01
Brazilci slave pobedu protiv Paragvaja na Kopa Americi Tanjug/AP Photo/L.E. Baskow/Las Vegas Review-Journal
Brazilci slave pobedu protiv Paragvaja na Kopa Americi

Protekle noći odigrane su dve utakmice Grupe "D" na Kopa Americi, takmičenju koje se ove godine održava u SAD-u, a pobede su bez većih problema ostvarili favoriti, posle čega smo dobili jasniju sliku o budućim četvrtfinalistima.

Kolumbija je rutinski odradila posao protiv Kostarike, savladavši selekciju iz Srednje Amerike sa 3:0 (1:0), dok je Brazil bio bolji od Paragvaja 4:1 (3:1).

Bila je ovo druga pobeda Kolumbije u grupi, koja će u poslednjem kolu prve faze takmičenja odmeriti snage sa Brazilom za vodeće mesto na tabeli, dok "salesao" nakon remija sa Paragvajom (0:0), zabeležio prvi trijumf u Americi.

 

 

Kolumbija (6) i Brazil (4) su dakle izborili mesto u četvrtfinalu, ukoliko, naravno, "salesao" ne doživi težak debakl u narednom meču, a Kostarika (1) ne razbije Paragvaj (0) sa ozbiljnom gol razlikom, a samo ostaje da se vidi sa kojih pozicija.

Od preostalih reprezentacija na Kopa Americi siguran plasman u eliminacionu rundu obezbedili su i Argentina iz Grupe "A", zatim Venecuela iz Grupe (B), kao i Urugvaj sa čela Grupe "C".

 

 

Standings provided by Sofascore