Vesti iz fudbala

Jeste Nemac, nije Lev, Feliks Magat želi da preuzme Srbiju

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

29.06.2024 08:25
Feliks Magat, nekadašnji trener više klubova u Nemačkoj Guliver/AP Photo/Frank Augstein
Feliks Magat, nekadašnji trener više klubova u Nemačkoj

Jeste Nemac, ali nije Joakim Lev, već Feliks Magat. Iskusni nemački stručnjak ponuđen je Fudbalskom savezu Srbije, a nekadašnji trener Herte, Bjerna, Štutgarta, Fulama, Verdera, Ajntrahta, Šalkea, Volfsburga, zainteresovan je za razgovor sa čelnicima srpske kuće fudbala.

U minulom periodu, Nemac je imao i ponudu da preuzme selekciju Gane, odnosno Bosne i Hercegovine, ali je obe odbio. 

Ipak, Srbija je mnogo veći izazov, tako da je Feliks Magat bez razmišljanja prihvatio razgovara sa čelnicima srpske kuće fudbala.

Nemac ima dovoljno iskustva iza sebe što bi moglo da pomnogne reprezentaciji Srbije u predstojećoj Ligi nacija, gde "orlovi" igraju sa Španijom, Danskom i Švajcarskom.

Istina, Magat nije čovek reprezentativnog, već klupskog fudbala, ali za ono što Srbiji treba,  Nemac ima. 

Znanje, iskustvo i naravno disciplinu. Sa druge strane Fudbalski savez Srbije, neće žuriti sa izborom jer je potrebno rešiti i status Dragana Stojkovića, koji ima čvrst ugovor. Aktuelni selektor za sada i nema nameru da podnosi ostavku, ali to je već pitanje koje će rešavati Izvšni odbor u narednim danima. 

Inače, pored Magata, na Terazijama 35, imaju u planu da razgovaraju i sa još dvojicom kandidata. 

Jedan je takođe stranac, dok je drugi domaći, mada trenuto radi u inostranstvu.

"Feliks Magat je zainteresovan za reprezentaciju Srbije. Tačno je, prvi korak ili ako hoćete kontak je napravljen između dve strane. Radi se o treneru sa zavidnom trenerskom karijerom, koji smatra da bi sa Srbijom mogao da napravi mnogo dobrih stvari", potvrdio je i agent Feliksa Magata.