Vesti iz fudbala

Valeriji Karpin produžio ugovor: Biće selektor Rusije još četiri godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 16:59
Selektor fudbalske reprezentacije Rusije, Valerij Karpin Profimedia
Selektor fudbalske reprezentacije Rusije, Valerij Karpin

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije i naredne četiri godine biće aktuelni trener Rostova, Valeriji Karpin, prenose ruski mediji.

Iskusni stručnjak je na klupi nacionalnog tima svoje zemlje seo 2021. godine, ali zbog političke situacije nije imao prilike da igra mnogo zvaničnih mečeva.

Šta više, odigrao ih je smao sedma u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo , a uz to je ekipu predvodio i na 21 prijateljskih susreta, uključujući i onaj protiv selekcije Srbije.

 

 

"Izuzetno sam zadovoljan na prilici koju sam dobio i na poverenju koje u Fudbalskoj federaciji Rusije imaju u mene. Dobio sam šansu da u naredne četiri godine radim sa najboljim fudbalerima u svojoj zemlji i to je za mene veliko priznanje. Nadam se da će nam vrlo brzo biti omogućeno da igramo i zvanične mečeve, a ne samo prijateljske", rekao je Karpirn.

Novi-stari selektor Rusije posebnu zahvalnost, kako je istakao, duguje čelnicima Saveza jer su mu omogućili da i dalje bude šef stručnog štaba Rostova.

"Mnogo im hvala na tome. Trudiću se da ih ne razočaram, a isto tako ne želim da razočaram ni navijače Rostova", rekao je Karpin.