Vesti iz fudbala

Seru Girasi nova "devetka" Borusije iz Dortmunda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 13:29
Seru Girasi odlučio je da ostane u Bundesligi Tanjug/Swen Pfoertner/dpa via AP
Seru Girasi odlučio je da ostane u Bundesligi

Seru Girasi, golgeter Štutgarta ostaje u Bundesligi, ali u dresu Borusije iz Dortmunda. Vicešampion UEFA Lige šampiona uspeo je da postigne dogovor sa reprezentativcem Gvineje, a zatim je danas i aktivirala klauzulu za raskid koji postoji u njegovom ugovoru sa "Švabama", a iznos 17,5 miliona evra.

Nadali su se u Štutgartu da će nagovoriti drugog strelca Bundeslige da prvo revidira ugovor kako bi se klauzula podigla ili izbrisala, ali 28-godišnji napadač je odlučio da promeni sredinu. Bilo je tu ponuda iz Premijer lige i Italije, ali Dortmund je bio uporan, konkretan i dobija odličnog napadača koji može da igra u paru sa Niklasom Fulkrugom. Girasi je na 58 mečeva  u Štutgartu postigao 44 gola, uz pet asistencija, a otkupljen je minulog leta od Rena za devet miliona evra.

 

 

Sebastijan Ale će biti treća opcija ili će napustiti "Vestfalen", mada se pominje da će i Donijel Malen biti prodat posle UEFA EURO. Novi trener Nuri Šahin i njegov asistent Sven Bender renoviraju tim, ali će i modifikovati način igre koji je forsirao prethodnik Edin Terzić.