Vesti iz fudbala

Lautaro u 88. minutu doneo slavlje Argentini protiv Čilea, Kanada iskoristila igrača više i pobedila Peru

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

26.06.2024 08:11
Argentina slavila protiv Čilea golom Martineza Tanjug/AP Photo
Argentina slavila protiv Čilea golom Martineza

Počela je druga runda Kopa Amerike i to veoma interesantno. Fudbaleri Argentine pobedili su u okviru grupe A selekciju Čilea i to golom Lautara Martineza u 88. minutu - 1:0 (0:0).

Utakmica je počela veoma tvrdo, prošla su 22 minuta pre nego što smo videli prvi udarac ka golu. Čileanci su bili ti koji su forsirali oštriju igru kako se Argentnici ne bi razigrali i u toj nameri su i te kako uspeli.

Posle odmora, gol Klaudija Brava (41) bio je pod konstnatnom opsadom Lionela Mesija i družine. Nizale su se šanse, ali je iskusni golman bio na visini zadatka, sve dok na teren nisu kročili rezervisti, Anhel Di Marija i Lautaro Martinez.

Njih dvojica su dodatno ubrzali Argentinu, a u 88. minutu posle kornera koji je izveo Mesi, Čileanci nisu uspeli da izbace loptu i peterca, ona je došla do Martineza koji ju je zakucao u mrežu za veliko slavlje aktuelnog osvajača Kopa Amerike.

 

 

U drugom meču grupe A selekcija Kanade nadigrala je Peru 1:0 (0:0). Iako su bili favoriti, Kanađani su se mučili da pronađu put do mreže Peruanaca, koje je ipak upropastio crveni karton Migela Arauha, a Kanada je to ubrzo iskoristila i slavila golom Džonatana Dejvida u 74. minutu.

Kopa Amerika, Grupa A, drugo kolo

Peru - Kanada 0:1 (0:0)
/Dejvid 74/

Čile - Argentina 0:1 (0:0)
/Martinez 88/

 

Standings provided by Sofascore