Vesti iz fudbala

Kopa Amerika: SAD i Urugvaj autoritativno do trijumfa, Zvezdin Puma se povredio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 07:44
Puma Rodrigez u duelu sa Masimilijanom Arauhom Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell
Puma Rodrigez u duelu sa Masimilijanom Arauhom

SAD, domaćin Kopa Amerika i Urugvaj opravdali su epitet favorita Grupe C i prilično autoritativno su slavili u prvom mkolu protiv Bolivije (2:0), odnosno Paname (3:1).

Amerikanci su već posle prvih 45 minuta upisali tri boda. Igrali su brzo, napadačaki, a na ruku im je išao i brzi gol Kristijana Pulišića. Na pas Timotija Vee, krilni napadač Milana je već u 3. minutu zatresao mrežu.

Dominirali su domaćini, opsedali gol, branio je Viskara šta je mogao, da bi Balogun pred kraj prvog dela uvećao prednost.

Malo ko je očekivao da će to biti i kopnačan rezultat. Međutim, Viskara je uspeo da sačuva mrežu iako mu seona zatresla još jedanput posle udarca Baloguna. Italijanski sudija Marijani je poništio pogodak zbog faula.

Urugvaj je na sličan način savladao Panamu, za koju je igrao novi fudbaler Crvene zvezde Hoze Luis "Puma" Rodrigez, uz golmana Moskeru i desnog beka Murilja svetla tačka tima. Nažalost, u 84. minutu je napustio teren zbog povrede. Bez obzira na borbenost Panamaca, protivnik je bio suviše jak, a pritom i razigran, željan da se iskaže. 

Selektor Urugvaja Marselo Bijelsa podlađuje tim, Luis Suarez je meč gledao sa klupe, a u prvom planu je bio Darvin Nunjez. Napadač Liverpula je imao nekoliko prilika pre nego što je poluvolej udarcem stavio tačku na pobedu u 85. minutu. Njegov pad u šesnaestercu nije bio penal, ali je u nastavku akcije Arauho pogodio sam ugao za vođstvo. Trijumf Urusa je zaokružio Vinja posle prekida, da bi Muriljo u nadoknadi postigao utešni gol za Panamu. 

Kopa Amerika

Grupa C, prvo kolo

SAD - Bolivija 2:0 (2:0)
/Pulišić 3, Balogun 43/

Urugvaj - Panama 3:1 (1:0)
/Arauho 16, Nunjez 85, Vinja 90+1 - Muriljo 90+5/

Пласман обезедио Sofascore