Vesti iz fudbala

Iz Notingema pravac za Grčku: Marko Stamenić zvanično na pozajmici u Olimpijakosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 18:15
Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, Marko Stamenić, novo je pojačanje Olimpijakosa. MN Press
Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, Marko Stamenić, novo je pojačanje Olimpijakosa.

Marko Stamenić konačno zna gde će nastupati sledeće sezone. Posle interesovanja Koventrija, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je izrazio želju za Premijer ligom, a to je iskoristio Notingem Forest, koji je doveo reprezentativca Novog Zelanda u svoje redove. 

Ipak, smatraju Englezi da nije još sazreo za najbolju ligu na svetu, tako da će Stamenić, kako je ranije najavljeno, otići na pozajmicu u grčki Olimpijakos. Klub iz Pireja je u vlasništvu Evangelosa Marinakisa, koji takođe poseduje i "šumare", tako da nije začudno što je ovaj dogovor prošao toliko glatko. 

 

 

Marko Stamenić je u svojoj karijeri nastupao za Kopenhagen gde je upisao 23 nastupa, pri čemu se oprobao i u Ligi šampiona. U februaru 2023. godine prelazi u Crvenu zvezdu, za koju istrčava na teren 35 puta, od toga četiri puta u najelitnijem evropskom takmičenju, a uspeo je da se ubeleži u strelce dva puta. Sa klubom iz Ljutice Bogdana je osvojio titulu Superlige Srbije i domaći Kup. 

Što se  Olimpijakosa tiče, posle turbulentnog početka sezone, uspeli su izabranici Hoze Luisa Mendilibara da poprave formu. Iako nisu osvojili prvenstvo Grčke, stigli su do trofeja šampiona Lige konferencije, i tako postali prvi tamošnji klub za evropskom krunom. Sada je na redu povratak naslova prvaka u domaćem šampionatu, a izgleda da se Stamenić smatra fudbalerom koji bi mogao napraviti razliku u dugačkoj sezoni na dva fronta, s obzirom da je obezbeđeno takmičenje u Ligi Evrope.