Vesti iz fudbala

Savršenstvo fudbala kod drugog gola Argentine: Šampion pobedom "otvorio" Kopa Amerika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 04:04
Slavlje fudbalera Argentine Tanjug/AP Photo/Mike Stewart
Slavlje fudbalera Argentine

Fudbalska groznica od danas ne trese samo Evropu, već se raširila i na oba američka kontinenta.

Počela je Kopa Amerika!

Utakmicom između Argentine i Kanade startovalo je najznačajnije fudbalsko takmičenje na tlu Južne i Severne Amerike i trajaće sve do 14. jula.

Uvodni meč na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama odigran je u Grupi A i pripao je aktuelnim prvacima Kopa Amerika i Mundijala 2:0 (0:0). Utakmica je odigrana pred više od 70.000 gledalaca na stadionu "Mercedes Benc" u Atlanti.

Posle ne tako sjajnog prvog poluvremena, "gaučosi" su otpor Kanađana slomili već na početku drugog dela igre. Samo četiri minuta u nastavku utakmice bila su dovoljna da Hulijan Alvarez zatrese mrežu rivala i izazove erupciju oduševljenja brojnih argentinskih navijača.

Vrlo požrtvovanu asistenciju upisao je Aleksis Mekalister, koji se tom prilikom sudario sa golmanom Maksimom Krepoom i izvukao deblji kraj. Na sreću po Lionela Skalonija nije bilo potrebe za izmenom, jer se fudbaler Liverpula brzo pridigao i nastavio meč.

 

 

Prosto je neverovatno šta su sve fudbaleri Argentine promašili na ovom meču. Blistao je i golman Kanađana, ali je i te kako nedostajala koncentracija u završnici, sve do 88. minuta.

Bila je to akcija iz udžbenika, od gola do gola, iz prve, bez mnogo zadržavanja lopte. Pokušavao je protivnik faulovima da zaustavi napad Argentine, ali je sve išlo munjevito, tako da jednostavno nisu uspevali da stignu plavo-bele. Lionel Mesi je na kraju samo proigrao Lautara Martineza, a ovaj rutinski gurnuo loptu u mrežu za 2:0.

Druga utakmica u Grupi A između Perua i Čilea igra se u noći između petka i subote, u dva sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.