Vesti iz fudbala

Borusija Dortmund novog trenera, izgleda, našla u svojim redovima: Terzićev pomoćnik pred unapređenjem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 17:27
Edin Terzić, stari i po svemu sudeći novi treener Borusije Dortmund Guliver/AP Photo/Ian Walton
Edin Terzić, stari i po svemu sudeći novi treener Borusije Dortmund

Ovaj junski četvrtak doneo je velike i (ne)očekivane vesti iz Borusije Dortmund, jer je Edin Terzić podneo ostavku na mesto trenera, uprava finaliste poslednje Lige šampiona je prihvatila, a Nuri Sahin iznenađujuće izbio na vrh liste kandidata za naslednika mladog stručnjaka balkanskog porekla.

Usred nagađanja javnosti o imenu novog šefa struke "milionera", s akcentom na velika imena, nemački "Bild" i drugi domaći mediji lansirali su tvrdnju da će klupsko rukovodstvo rešenje za upražnjenu poziciju naći u sopstvenim redovima.

Tj. u liku Terzićevog pomoćnika, očigledno smatrajući da je bitan kontinuitet i da ovaj nedovoljno iskusni, ali iz igračkih dana navijačima omiljeni, trener ima "štofa" za velike stvari. 

Sahin je do sada samostalno vodio samo ekipu Alanje i nije se pokazao uspešnim tokom amngažmana u domovini, međutim to izgleda neće sprečiti njegovo unapređenje "Signal Iduna Parku".

Turčin ima samo 35 godina, dete je Borusije čiji je dres nosio najveći deo karijere, dok je ostatak proveo Fejnordu, Verderu, Antaliji, Liverpulu i madridskom Realu, od kog su "žuto-crni" na početku meseca izgubili ključnu bitku za titulu klupskog prvaka Evrope. 

Ako se ova priča ispostavi tačnom to bi, između ostalog, trebalo da znači da ga Mats Humels više ceni od prethodnog šefa, kom je ultimativno poželeo da vidi leđa ovog leta.