Vesti iz fudbala

Humels je dobio rat? Edin Terzić uručio ostakvu Borusiji iz Dortmunda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 16:21
Fudbalski strateg, Edin Terzić, neće više raditi na "Vestfalen" stadionu. Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Fudbalski strateg, Edin Terzić, neće više raditi na "Vestfalen" stadionu.

Edin Terzić više nije trener fudbalera Borusije, saopštio je danas klub iz Dortmunda. U pitanju je sporazum iza kog se navodno krije velika svađa. Naime, ranije je procurelo da su Mats Humels i već sada bivši strateg sa "Vestfalena" imali međusobni problem pred finale Lige šampiona, te da je iz rasprave sve na kraju bilo na ivici fizičkog sukoba. 

Posle nemilog događaja, nemački mediji potenciraju da je tamošnji reprezentativac ucenio upravu sa ultimatumom "ili on, ili ja", što je izgleda dovelo do otkaza stručnjaku koji je ekipu odveo do samog kraja najjačeg takmičenja Starog kontinenta u fudbalu. 

Nakon što se nemili rastanak dogodio, Edin Terzić se oglasio sa porukom za navijače. 

"Dragi navijači, iako me boli jako ovo što ću reći, moram da vas informišem da od danas više nisam trener Dortmunda. Napuštam klub. Bila mi je izzuetna čast da vodim klub do trofeja u Kupu i finala Lige šampiona. Posle finala na Vembliju, pitao sam upravu da održimo sastanak. Posle dset godina, uključujući i pet kao trener i dve i po kao glavni trener, osećam da je vreme za restart, da se pronađe novi čovek za posao", poručio je Terzić.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner/Hussein Malla

Edin Terzić, bivši strateg Borusije Dortmund

U saopštenju se navodi da su čelnici Borusije prihvatili ostavku Terzića, ali sudeći po pisanjima tamošnjih medija, deluje da je ostavka bila sve, samo ne svojevoljna.

Terzić (41) je 2021. godine sa Borusijom osvojio Kup Nemačke, a prošle sezone je sa klubom iz Dortmunda poražen u finalu Lige šampiona od Reala (0:2). Borusija je izborila plasman u Ligu šampiona, pošto je sezonu u Bundesligi završila na petom mestu na tabeli sa 63 boda.