Vesti iz fudbala

Detonacija na "Poljudu": Đenaro Gatuzo je preuzeo Hajduk

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 20:49
Nekadašnji trener Milana, Đenaro Gatuzo, postao je novi trener Hajduka. Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Nekadašnji trener Milana, Đenaro Gatuzo, postao je novi trener Hajduka.

Malo ko je mogao da pomisli da će u Splitu biti radosti posle još jedne titule prepuštene Dinamu iz Zagreba, ali nisu svi Nikola Kalinić. Prošlogodišnji napadač Hajduka je odmah po završetku karijere postao sprotski direktor na "Poljudu" i zasukao rukave ne bi li uspeo da nadoknadi za neuspehe iz prošle takmičarske godine. 

S obzirom na to kakva su se trenerska imena provlačila kao potencijalni naslednici Siniše Šegoviće na klupi, trenera koji je popunjavao mesto posle otpuštanja Mislava Karoglana, velike su bile ambicije navijača, a nesumnjivo je da su sada još veće. Naime, klub je ozvaničio Đenara Gatuza kao novog trenera Hajduka. Saopštenje prenosimo u celini. 

"Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može da potvrdi kako će naš prvi tim u novoj sezoni voditi legendarni Đenaro Gatuzo! S "bilima" je potpisao ugovor do leta 2026. godine, a u Split stiže sledeće nedelje, na početku priprema ekipe, kada ćemo ga i zvanično predstaviti na "Poljudu". U igračkoj karijeri osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti. Bio je prvak sveta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige šampiona s Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serije A, UEFA Superkupa, te italijanskog superkupa, a jednom je osvojio Svetsko klupsko prvenstvo. Zbog svog stila igre, borbenosti, beskompromisnosti i izraženog pobedničkog mentaliteta postao je ikonska figura svetskog fudbala", stoji u saopštenju Hajduka.

 

 

Inače, Kalinić i Gatuzo sarađivali su zajedno u Milanu u sezoni 2017/18, te je to možda bila spona između kluba i trenera. Iako Nikola nije bio preterano uspešan na "San Siru", nekadašnji italijanski reprezentativac je već tada pokazao da "rosoneri" imaju potencijal za povrataka na veliku scenu.Možda isto može uraditi i sa splitskom ekipom.

Podsećamo, poslednji posao Đenara Gatuza bio je na klupi Olimpik Marseja, sa koje je otpušten posle 24 utakmice, a pre toga je vodio Napoli i Valensiju.