Vesti iz fudbala

Fejenord se oprostio od Slota i postavio Brajana Priskea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 19:59
Brajan Priske osvojio je dve titule sa praškom Spartom TV Arena sport/ Screenshot
Brajan Priske osvojio je dve titule sa praškom Spartom

Arnje Slot je prošlost i to lepa Fejenorda, a budućnost na klupi je Brajan Priske Pedersen. Bivši danski fudbaler u poslednjih 13 godina izgradio je lepu trenersku karijeru i posle dve titule u češkoj Sparti iz Praga odlučio da prihvati ponudu kluba iz Roterdama.

Potpisan je ugovor na tri godine, do juna 2027. godine što samo znači da je Fejenord u poslednja dva-tri meseca pažljivo birao SLotovog naslednika.

 

 

"Tako je, to je bio višemesečni proces. Nismo žurili jer želimo kao klub da i dalje rastemo. Brajan Priske nam se pokazao kao logičan i najbolji izbor. Dokazao se u prethodnim klubovima kao trener koji igrače čini boljim, zagovara napadački fudbal koji navijači na De Kajpu vole. Bonus je što govori i holandski jezik", rekao je generalni direktor Denis te Klose.

Priske, koji je za Dansku odigrao 24 meča, trenerski je stasavao u Midtjelandu punih osam sezona pre nego što je 2019. preuzeo prvi tim. Vodio je Antverpen u sezoni 2021/22, a u prethodne dve sezone češku Spartu sa kojom je osvojio dve titule prvaka. Njegov sin August, član je Midtjelanda, trenutno na pozajmici u FC Ajndhovenu.