Vesti iz fudbala

Sančo otpisan u Junajtedu: Ostaje u Borusiji ili se seli u Italiju?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 23:30
"Crveni đavoli" će verovatno prodati svog fudbalera, Džejdona Sanča. Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
"Crveni đavoli" će verovatno prodati svog fudbalera, Džejdona Sanča.

Iako je Džejdon Sančo u velikoj meri oživeo karijeru dolaskom na pozajmicu u Borusiju iz Dortmunda, klub u kome je nastupao sa najviše uspeha, deluje da nije uspeo ubediti Džima Retklifa da zaslužuje novu šansu u Mančester junajtedu.

Naime, ostrvski mediji prenose da na "Old Trafordu" niko ne računa na mladog Engleza, te da je njegova cena određena na 45 miliona evra. Trenutno se kao zainteresovane partije pominju Borusija, koja bi bila voljna da ga otkupi, ali i Juventus koji priprema remont ekipe za novog stratega u Torinu, Tijaga Motu. 

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool, File

Džejdon Sačno u dresu Borusije Dortmund

Iako je Sančo otišao iz redova "crvenih đavola" usled neslaganja sa aktuelnim stručnjakom Erikom ten Hagom, kome se stolica prilično drma, status Holanđanina uopšte neće uticati na situaciju krilnog napadača.

Sančo je ove sezone u januaru dođao na pozajmicu u Dortmund. Za to vreme je nastupio na 14 utakmica, postigao dva gola i asistirao tri puta u Bundesligi. Takođe, pomogao je Borusiji da dođe do finala Lige šampiona, gde je poražena od Real Madrida, a na sedam mečeva u najjačem evropskom takmičenju, Džejdon je postigao jedan gol.

Svojevremeno je upravo sa "Vestfalena" prešao u Mančester za 85 miliona evra i predstavljan je kao možda i najveća nada "Gordog Albiona" u tom trenutku. Ipak, kao i svi poslednjih godina, na "Old Trafordu" nije opravdao očekivanja i ubrzo je upao u senku. Iako statistika to ne pokazuje, na terenu je bilo vidno da vrlo lako možemo ponovo gledati starog Sanča na travnatoj podlozi.