Vesti iz fudbala

Švedska se poklonila Zlatanu Ibrahimoviću, on se zahvalio u svom stilu: Stojim ovde i kažem da sam najbolji svih vremena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 20:55
Zlatan Ibrahimović, bivši fudbaler, ispraćen iz Švedske u penziju Profimedia
Zlatan Ibrahimović, bivši fudbaler, ispraćen iz Švedske u penziju

Zlatan Ibrahimović već neko vreme ne igra utakmice, i ako obuje kopačke i trenira to radi za svoju dušu, ali je Fudbalski savez Švedske izabrao je da baš večeras, posle prijateljskog meča sa Srbijom, isprati u penziju najboljeg i najvoljenijeg fudbalera u istoriji te države. 

Tokom ceremonije na centru terena "Frends arene" u Stokholmu, čelnici FSŠ dodelili su mu poklone i uz puno lepih reči zahvalili se igraču specifičnog karaktera za sve što je radio i uradio za državni tim, a ponajviše na posvećenosti i ljubavi momka balkanskih korena, rođenog u Malmeu.

 

 

Bivši golgeter Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, Milana, Pari Sen Žermena, Mančester junajteda i Los Anđeles Galaksija za A tim Švedske debitovao je 2001. godine i do poslednjeg nastupa, 2023, odigrao je 122 meča i 62 puta bio strelac. Svaki put oduševljavajući zemljake, pa ne čudi što su gromoglasno i uz transparente, poput onih s natpisom "Hvala za šou", ispratili njegov večerašnji izlazak na travu.

"Vidim da sam vam nedostajao. Posebno na terenu. Nedostajali ste i vi meni. Momenti kada sam nosio dres Švedske su mi najdraži u karijeri. Nosio sam ga sa ljubavlju i ponosom. Pre 25 godina sam rekao da ću biti najbolji svih vremena, mnogi su mi se tada smejali, ali 25 godina kasnije stojim ovde i kažem vam da sam najbolji svih vremena. Mlađoj generaciji mogu samo da poručim da se ne boje da sanjaju.

Ako nemate snage da sanjate velike stvari, pogledajte moj put i nađite inspiraciju u njemu. Ja sam živi dokaz da ništa nije nemoguće, bez obzira odakle ste. Iz dubine duše vam svim zahvaljujem na podršci. Imao sam čast da budem kapiten ovog tima. Sada osećam leptiriće u stomaku kada se setim… Nadam se da ste uživali koliko i ja. Napred Švedska, volim vas!", poručio je u svom stilu Ibrahimović, dok su ga iz loža gledali njegovi najmiliji, članovi kraljevske porodice, brojne kolege, bivši treneri, nekadašnji selektori... 

 

 

 Igrao je i protiv Srbije, ali i da nije čelnici našeg nacionalnog Saveza bi svakako dostojno ispratili čuvenog Ibru, kao što su učinili pred večerašnji susret, kada su predsednik FSS, Dragan Džajić, i saradnici, tokom srdačnog susreta, Zlatanu uručili zlatnu plaketu i specijalan dres s njegovim prezimenom na poleđini.