Vesti iz fudbala

Pokorio Evropu i završio na vrhuncu: Toni Kros otkrio čime će se baviti u penziji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 17:59
Toni Kros, već sada bivši fudbaler, otkrio je planove za budućnost. Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Toni Kros, već sada bivši fudbaler, otkrio je planove za budućnost.

Toni Kros je napustio fudbal. Želeo je da ode na vrhuncu, i to je uradio - u dresu Real Madrida je odigrao svoj poslednji meč u finalu Lige šampiona i pokorio Evropu šesti i poslednji put u svojoj igračkoj karijeri. 

Ostaće upamćen po hirurški preciznoj igri u sredini terena. Nije Kros bio jedan od onih lepršavih genija, koji svojim kretnjama zavrću glave gledaocima. Nemac je bio neko ko bi u veznom redu sa malo toga, uradio mnogo. Jedan njegov kontakt sa loptom bi bio presudan, od njega je sve počinjalo, njegovim pasovima se sve završavalo. 

Kada smo ostali bez još jednom fudbalskog genija, mnoge je interesovalo šta su mu planovi za budućnost, a Kros je to sa zadovoljstvom otkrio španskim medijima. 

"Uglavnom ću provoditi vreme sa svojom porodicom. Nastaviću da radim na podkastu sa svojim bratom Feliksom, a isto tako ću raditi u svojoj fudbalskoj akademiji u Madridu. Takođe, u septembru počinje 'Icon League', takmičenje u futsalu koje sam osnovao. Ipak, jasno je da se ne želim uključiti u 18 projekata pa da imam obaveza kao kad sam bio igrač", rekao je Kros pa se još jednom osvrnuo na razlog odlaska u penziju:

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Toni Kros sa trofejem Lige šampiona

"Jednostavno želim da me pamte kao 34-godišnjeg Tonija Krosa koji je na kraju karijere odigrao svoju najbolju sezonu za Real Madrid. Ja sam to napravio. Smatram komplimentom što mnogi misle da je taj trenutak došao prerano."

Ipak, iako se za sada ne vraća u fudbal na najvišem nivou, mnogi ga vide kao budućeg trenera nekog velikog kluba, a nikoga ne bi iznenadilo kada bi i u tom poslu postao nemilosrdni osvajač znamenja.