Vesti iz fudbala

Lionel Mesi podelio glasove Realu i Mančester sitiju: Pola-pola izbor Argentinca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 17:24
Loonel Mesi, fudbaler Intera iz Majamija, izabrao najbolji tim na svetu Guliver/AP Photo/Rebecca Blackwell
Loonel Mesi, fudbaler Intera iz Majamija, izabrao najbolji tim na svetu

Lionel Mesi već neko vreme igra van Evrope, ali slavni fudbaler američkog Intera prati dešavanja u fudbalu na tlu Starog kontinenta, pa i šire, tako da je Argentinac mogao da odgovori na novinarsko pitaje "Koja je ekipa najbolja na svetu u ovom trenutku?".

Istina, jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena nije mogao stopocentno da stane iza jednog tima, jer je uzeo u obzir dva kriterijuma. Po mišljenju kapitena aktuelnog prvaka sveta u konkurenciji reprezentacija jedino važna prilikom procene kvaliteta i uspešnosti jednog sastava.

 

 

"Gledaju li se rezultati, to je Real Madrid. Gleda li se igra, sviđa mi se stil Gvardiolinog Mančester sitija. Mislim da će svaki klub u koji on dođe biti poseban, zbog toga kakav je Pep, kako trenira i kako mu ekipe igraju. Za mene je Siti najbolji, ali je to po rezultatima Madrid", objasnio je svoj izabalansiran stav Mesi.

"Gaučos" je tako digao ruku za večitog rivala njegove "rodne" Barselone, pošto je nedavno dobio finale Lige šampiona sa Borusijom Dortmund i 15. put zaseo na tron Evrope, uz osvajanje španske titule pre toga. Kao i za novog (starog) prvaka engleske Premijer lige, na čijoj klupi sedi njegov bivši šef iz Barse i veliki prijatelj.