Vesti iz fudbala

Selektor Danske pažljivo analizirao rivale na EP: Englezi "tvrd orah", Slovenci kreativni, a Srbija tim koji može svakog da pobedi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 14:37
Selektor Srbije Dranan Stojković sa kolegama Geretom Sautgejtom i Kasperom Hjulmandom Guliver/AP Photo/Martin Meissner)
Selektor Srbije Dranan Stojković sa kolegama Geretom Sautgejtom i Kasperom Hjulmandom

Selektor fudbalske reprezentacije Danske, Kasper Hjulmand, osvrnuo se na protivnike svog nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde se u grupi "C", pored njegove ekipe, nalaze i selekcije Engleske, Srbije i Slovenije.

Učešće u Nemačkoj, Danska će početi 16. juna duelom protiv Slovenije. Četiri dana kasnije na programu je meč sa Engleskom, dok je poslednji okršaj u grupnoj fazi zakazan 25. juna protiv Srbije.

"Tri teška protivnika sa kojima moramo da se suočimo", započeo je Hjumland za sajt UEFA i krenuo od Slovenije:

"Sa Slovenijom smo igrali dva puta, jednom remizirali  i jednom pobedili kod kuće 1:0. Oni su jak tim. Impresioniran sam njihovom strukturom, kreativnim prekidima. Dobro su trenirani i imaju dobre igrače. Vrhunske u napadu i pozadi."

Potom je govorio o Engleskoj, sigurno glavnom favoritu u grupi.

"Što se tiče Engleske, sa talentom i kvalitetom koji poseduju osvojiće nešto u narednim godinama. Biće težak orah za slomiti, ali igrali smo neke dobre mečeve protiv njih prethodnih godina. Bili smo zajedno u Ligi nacija 2020. i upisali po pobedu i remi."

I najbolje za kraj, Srbija.

"Tu je i Srbija koja je veoma nezgodna ekipa. Takođe poseduju veliki talenat, pogotovo na ofanzivnom kraju terena. Tim koji je sposoban da pobedi bilo koga kada im ide", zaključio je selektor Danske.
 

 

Standings provided by Sofascore