Vesti iz fudbala

Tako se pokazuje ljubav prema nacionalnom dresu: Golman Argentine spreman i da zarati sa Aston Vilom ako mu zabrane učešće na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 18:14
Golman fudbalske reprezentacije Argentine Emilijano Martinez spreman za Olimpijske igre Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar
Golman fudbalske reprezentacije Argentine Emilijano Martinez spreman za Olimpijske igre

Golman fudbalske reprezentacije Argentine Emilijano Martinez dao je po malo kontroverznu izjavu uoči početka Kupa Amerike, koje će se održati na Floridi od 20. juna do 14. jula, rekavši da je spreman i da zarati sa klubom (Aston Vilom), ako bi mu zabranili da zaigra na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Golman Aston Vile (31) želi da bude jedan od trojice igrača starijih od 23 godine koji mogu da učestvuju na olimpijskom turniru ovog leta (24. jul - 9. avgust). Ali, budući da Premijer liga počinje svega nedelju dana po završetku tamičenja u Parizu, Aston Vila, u klubu gde brani, mogla bi da mu zabrani da predstavlja Argentinu, koja je osvajala Olimpijske igre u dva navrata do sada (Atina 2004, Peking 2008).

Međutim, nastupi za reprezentaciju su Emlijanu Martinezu, ipak, prioritet. 

"Uvek sam stavljao reprezentaciju Argentine na prvo mesto, a ako budem morao da se borim sa svojim klubom, uradiću to", rekao je Martines argentinskim novinarima u Majamiju gde će sa Argentinom odigrati dve prijateljske utakmice uoči Kupa Amerike i dodao:

"Najvažniji mi je Kup Amerike, pa Olimpijske igre. Moj san je da osvojim zlatnu medalju", dodao je Martinez.

Olimpijske igre, inače, nisu takmičenje u nadležnosti Međunarodne fudbalske federaciuje (FIFA), pa klubovi nisu u obavezi da puste svoje igrače.

"Želja mi je da igram na Olimpijskim igrama, ali to ne zavisi samo od mene", dodao je Martinez.

Tim rečeno, nije isključena mogućnost i da Lionel Mesi (36) učestvuje u Parizu. Navodno su pregovori o njegovom učešću sa selektorom Havijerom Maskeranom u toku i nema sumnje da bi on bio ogromno pojačanje za "gaučose" o pohodu na treće olimpijsko zlato.