Vesti iz fudbala

Ništa od prodaje Maradonine Zlatne lopte: Sud zaustavio aukcijsku trgovinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 09:39
Dijego Armando Maradona, bivši fudbaler, proslavlja titulu svetskog prvaka Argentine Guliver/AP Photo/Carlo Fumagalli, File
Dijego Armando Maradona, bivši fudbaler, proslavlja titulu svetskog prvaka Argentine

Zainteresovani kupci Zlatne lopte iz trofejne kolekcije legendarnog Dijega Armanda Maradone, ipak, neće imati priliku da postanu ponosni vlasnici njegove Zlatne lopte, jer je sudskom odlukom zaustavljena aukcijska prodaja nagrade za najboljeg igrača Svetskog prvenstva u fudbalu iz 1986. godine. 

Time je prihvaćena žalba ćerki maga zelenog travnatog pravougaonika iz Argentine, odnosno prihvaćena argumentacija da je pomenuti trofej ukraden i da se kao takav ne može prodavati mimo volje Maradoniine porodice, kao naslednika imovine neverovatnog, ali i kontraverznog "gaučosa".

 

 

Omaleni golgeter i dribler vodio je u Meksiku argentinski tim do mundijalske titule, za šta je dobio pomenuto individualno priznanje, ali je ono u međuvremenu "dobilo noge". Po jednoj verziji, Maradona je sam prodao Zlatnu loptu, ne bi li isplatio deo kockarskih dugova, po drugoj ju je izgubio u partiji pokera, a po trećoj ona je ukradena iz banke u Napulju.

Kako god, sadašnji vlasnk nema pravo da je otuđi, šta više dužan je da je vrati naslednicima jednog od najboljih igrača sveta svih vremena, preminulog pre četiri godine, od posledica burnog života i nesavesnog lečenja.