Vesti iz fudbala

Porto veruje svom treneru: Vitor Bruno zamenio šefa Serža Koseisao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 21:50
Prvi saradnik Serža Konseisao preuzima Porto Tanjug/AP Photo/Luis Vieira
Prvi saradnik Serža Konseisao preuzima Porto

Porto je otpustio trenera Serža Konseisao i odlučio da ulogu šefa struke poveri njegovom prvom saradniku Vitoru Brunu, prenosi "O Žogo". Nekadašnji fudbaler, koji ima 41 godinu, ali i UEFA PRO licencu, prvi put će samostalno voditi jedan tim.

Od 2008. godine stalno je bio asistent i učio posao u "Prvom avgustu", Navalu, Leišoešu, Olanenseu, Koimbi, Bragi, Gimaraešu i od 2017. godine u Portu uz Serža Konseisao.

 

 

Vitor Bruno je sin poznatog trenera Vitora Manuela, sa kojim jei počeo da radi 2008. godine u timu "1. avgust". Njegova dvojica sinova Gustavo i Giljerme Fernandeš igraju u mlađim kategorijama Portoa, tako da je reč o pravoj fudbalskoj porodici.

Jako je teško treneru da se pređe iz uloge asistenta u ulogu šefa struke, ali postoje i primeri nekih stručnjaka koji su imali sjajne rezultate kada su nasleđivali svoje nadređene. Porto ove sezone nije bio konkurent za titulu prvaka u Portugaliji, na kraju je osvojio Kup kao utešnu nagradu i zato je pred Vitorom Brunom veoma zahtevan zadatak.

Srpski reprezentativac Marko Grujić tako dobija novog-starog trenera.