Vesti iz fudbala

Nismo pobedili Srbiju 20 godina: Ralf Rangnik blista posle šestog uzastopnog trijumfa Austrije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 10:15
Selektor Austrije Ralf Rangnik zadovoljan na konferenciji za medije posle pobede nad Srbijom Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader)
Selektor Austrije Ralf Rangnik zadovoljan na konferenciji za medije posle pobede nad Srbijom

Prva provera Srbije uoči početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, nije prošla po volji nacije i selektora Dragana Stojkovića. Razočarali su "orlovi" na stadionu "Ernest Hapel", gde je Austrija sinoć slavila 2:1 zahvaljujući furioznoj igri na startu meča, a propusti u odbrani u ranoj fazi utakmice biće sigurno predmet razmišljanja za "Piksija" pred naredni susret sa Šveđanima 8. juna (18.00, Arena 1 Premium).

Sa druge strane, selektor Austrije Ralf Rangnik, ima razloga da bude zadovoljan. Dosta toga funkcionisalo je u igri njegove ekipe koja je sinoć pokazala da će biti "tvrd orah" za mnoge timove u Grupi "D" na EURU, a evo šta je imao da kaže posle utakmice sa Srbijom.

"Pobedili smo dosta fizički-dominantnog protivnika i možemo da budemo veoma zadovoljni. Prvih pola sata smo igrali veoma dobro, a posle toga usledila je bitka da se smanji pritisak. Zadovoljan sam načinom kako smo se i branili, nismo Srbiji davali puno prilika, naročito u drugom poluvremenu. I ovo je veliki uspeh pošto ih (Srbiju) nismo pobedili poslednjih 20 godina.", rekao je bivši šef stručnog štaba Mančester junajteda.
 


Austrijanci su u seriji od šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, na kojima, inače, još uvek nisu primili gol iz igre. Naredna provera im je protiv Švajcarske 8. juna, dok će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi "D" sa Poljskom, Francuskom i Holandijom.

 

Standings provided by Sofascore