Vesti iz fudbala

Hajduk sprema (još jedan) veliki remont: Đenaro Gatuzo predvodi Splićane?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 13:31
Italijanski stručnjak, Đenaro Gatuzo, mogao bi preuzeti Hajduk iz Splita. Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File
Italijanski stručnjak, Đenaro Gatuzo, mogao bi preuzeti Hajduk iz Splita.

Hajduk iz Splita završio je još jednu sezonu iza Dinamo Zagreba. Velike su nade polagane u ovu takmičarsku godinu - na Poljudu su se nadali da bi mogli konačno vratiti dugoočekivani trofej, a onda su momci u belim dresovima doživeli totalni krah u završnici fudbalskog prvestva Hrvatske, i na kraju ostali čak i ispod Rijeke. 

"Torcida" nije mogla ni da se raduje utešnom trofeju u Kupu, koji je prošlih godina bio mulj za mazanje očiju navijačima i najava da su promene blizu. I tamo ih je u finalu porazio Dinamo, tako da su iz uprave odlučili za velike promene. 

Nikola Kalinić, jedan od igrača sa naprefinjenijim fudbalskim CV, preuzeo je funkciju sportskog direktora, a prvi među velikim potezima mogao bi biti dovođenje novog stratega. 

Naime, tamošnji mediji prenose da je Hajduk zainteresovan za dovođenje Đenara Gatuza kao šefa stručnog štaba. Verovatno da većeg imena nije bilo na "Poljudu", ali se i mora naglasiti da se trenerska klasa ne mžože sameravati sa igračkom. U svakom slučaju, na većini svojih poslova, Gatuzo se pokazao kao neko ko može uneti šok-efekat i razmrdati timove u padu. 

HNK Hajduk

Nikola Kalinić prilikom potpisa za Split

Takođe, na ruku Hajduku ide to što su Kalinić i Gatuzo sarađivali zajedno u Milanu u sezoni 2017/18. Iako Nikola nije bio preterano uspešan na "San Siru", nekadašnji italijanski reprezentativac je već tada pokazao da "rosoneri" imaju potencijal za povrataka na veliku scenu. 

Možda isto može uraditi i sa splitskom ekipom.

Podsećamo, poslednji posao Đenara Gatuza bio je na klupi Olimpik Marseja, sa koje je otpušten posle 24 utakmice, a pre toga je vodio Napoli i Valensiju.