Vesti iz fudbala

Srbija vodila do samog finiša polufinala, pa ispala iz borbe za titulu: "Orlići" izgubili od Portugala i ispali sa EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 18:48
kadetski fudbalski reprezentativci Srbije razočarani ishodom polufinala EURO Fudbalski savez Srbije
kadetski fudbalski reprezentativci Srbije razočarani ishodom polufinala EURO

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije imala je sve u svojim rukama i bila na korak od poslednje bitke za naslov šampiona Starog kontinenta u konkurenciji igrača do 17 godina, ali su talentovani i ambiciozni klinci selektiranih od strane Jovana Damjanovića prosuli već viđenu pobedu nad Portugalom u polufinalu Evropskog prvenstva na Kipru - 2:3 (2:0). 

Šef struke "orlića" zbog parnih žutih kartona nije mogao da komanduje sa klupe, ali malo je nedostajalo da još jednom postavi dobitnu taktiku a njegovi puleni ga ponovo dobro (po)slušaju i sprovedu zadato u duelu bez podignutih gardova...

 

 

Oba tima su naoštrena i ofanzivno opredeljena ušla u bitku na "AEK Areni", pa golmani nisu mogli da planduju dok se neko od rivala ne otvori i krene žustrije po vođstvo. U uvodnim minutima viđeno je nekoliko ozbiljnih prilika, a u 12. minutu se i zatresla prečka, kada je Kvenda zamalo savladao Jovanovića. 

Njegov kolega Fereira nije bio te sreće malo kasnije (22). Posle duplog pasa sa Dušanom Makevićem, Mihajlo Cvetković probijao se kroz zadnje redove odbrane ekipe sa Pirineja kao kroz švajcarski sir, pa se posle solo prodora po levom boku namestio za šut i niskim udarcem sa 15-ak metara zatresao desni donji ugao mreže.

 

 

Nisu se dali Portugalci, nastavili su da jure pogodak i ubrzo umalo stigli do njega (29), ali imali su nesreću da Milosavljević sačuva leđa našeg već savladanog, pošto je levicom na gol liniji dočekao šut Silve i hladnokrvno ga preusmerio u polje. Za veliki uzdah olakšanja... 

A, ko promašuje taj obično biva kažnjen, što se desilo i sa izazivačem "orlića", još su Portugalci sami sebe gurnuli u još veći rezultatski deficit. Konkretno, Eduardo Felisismo. Ranković je odapeo loptu s levog boka, Fereira je u padu odbio, a ona pogodila Portugalca i završila tamo gde je nije hteo.

Mogla je Srbija da ode s još većom prednošću na odmor, međutim stativa je ispala neprijatelj Vasiliću, pošto je pre toga minijaturom praktično savladao Fereiru. Samo što je počeo drugi deo meča, srpske fudbalske nade su opet zaljuljale okvir gola. Ovog puta Rankovića, koji je posle driblinga zatresao prečku (52).

Posledice te i prethodne sitne nepreciznosti običe su se o glavu našim klincima u 60. minutu. Pošto je Gabrijel Silva glavom zatresao mrežu Srbije, nakon što mu je Kvenda sjajno centrirao iz slobodnog udarca.

 

 

 

Prštalo je i posle polovljenja zalihe Srba, jer su naši momci gledali kako da ponovo pobegnu rivalu i uđu u mirnu luku, a Portugalci se upinjali iz petnih žila da izbore odlazak u produžetke. Ni jednima ni drugima nije dugo polazilo za rukom da promene stanje na semaforu, čak ni kada je Vasilić imao zicer za pobedu, jer je njegv šut izbijen sa gol linije (78). 

Sve dok u samom finišu susreta nije palo izjednačenje (89). Eduardo Fernandeš je ubacio loptu s desne strane, a Rodrigo Mora je naleteo na odličan centaršut i vratio stvari na početak. Ponadali smo se da će se "orlići" u hodu sabrati i makar sačuvati nadu za novi uspon u doigravanju, ali na kraju su skupo platili povlačenje.

Žoao Trovisko je bio zadnji strelac na utakmici (90+5), kada je već bilo kasno za hvatanje priključka za srpski tim, pa će u našem taboru narednih dana analizirati kako je od gotovog napravljena veresija, mada je i plasman u polufinale učinak vredan svake pohvale. Dok će se Portugalci spremati za finale sa Danskom ili Italijom, koje večeras igraju za finale. 

 

Cup tree provided by Sofascore