Vesti iz fudbala

Saša Ilić sačuvao Pari: Prvi trijumf srpskog stratega bio je spasonosan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 18:59
Fudbaleri Parija obezbedili su opstanak u Ruskoj Premijer ligi MN Press
Fudbaleri Parija obezbedili su opstanak u Ruskoj Premijer ligi

Fudbaleri Parija, zajedno sa šefom stručnog štaba, Sašom Ilićem, obezbedili su opstanak u ruskoj Premijer ligi pobedom nad Arsenalom iz Tule na gostujućem terenu rezultatom 2:0 (1:0). Nije bilo mnogo onih koji su očekivali da će posle poraza na domaćem terenu, Pari moći da nadoknadi poraz od 2:1, ali sjajna igra van svog stadiona urodila je plodom. 

Gol za klub koji će opstati u prvom rangu tamošnjeg fudbala, postigao je Kiril Bozenov (18'), a drugi spasonosni strelac, nosio je protivnički dres. U pitanju je Ervin Džo Botaka Jobuma, koji je nesrećno dao autogol u 58. minutu utakmice. 

MN Press

Stručnjak Parija i nekadašnji kapiten Partizana, Saša Ilić

Podsećamo, Pari je sezonu završio na 13. mestu sa 30 bodova, što je značilo da će morati da izbori opstanak kroz plej-aut dvomeč. 

Takođe, srpski strateg, i nekadašnji kapiten Partizana, došao je u redove ruskog kluba seo je na klupu Parija ćetiri kola pred kraj prvenstva i zabeležio je dva neršena rezultata, i dva poraza. Pobeda protiv Arsenala mu je bila prva pobeda na novom poslu. 

Pre ruske Premijer lige, radio je u Čukaričkom, da bi se potom oprobao u CSKA iz Sofije. Sledeća stanica je bila grčka Stoiximan liga, gde je vodio fudbalere Atromitosa.  Kao igrač, ostaće upamćen kao legenda kluba iz Humske, u kome je proveo skoro čitavu karijeru.