Vesti iz fudbala

Kadeti Srbije u polufinalu bez selektora: Damjanović suspendovan za meč sa Portugalom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 17:11
Jovan Damjanović, selektor kadetske reprzentacije Srbije, propustiće meč sa Portugalom FSS
Jovan Damjanović, selektor kadetske reprzentacije Srbije, propustiće meč sa Portugalom

Kadetska reprezentacija Srbije je napravila veliki uspeh na Evropskom prvenstvu prolaskom u polufinale. Ipak, naš nacionalni tim će biti oslabljen u okršaju sa Portugalom u ponedeljak (17.00), s obzirom da će šef stručnog štaba, Jovan Damjanović biti suspendovan usled dva žuta kartona. 

Zanimljivo je da su se obe opomene dogodile usled prenaglašenih reakcija u toku slavlja, a ne zbog neke vrste prigovora. Selektor je povodom izostanka sa meča dao izjavu, naglasivši da veruje u momke sa, ili bez njega.

"Situacija je specifična i naravno da nije lep osećaj. Oba kartona što sam dobio došla su zbog radovanja klupe nakon važnih pogodaka. Generalno, to je trenutak emocije, nemam bilo šta posebno da zamerim bilo kome.

Fudbalski savez Srbije

Kadetska reprezentacija Srbije

Imam jako veliko poverenje u moj stručni štab i pre svega, u svoje igrače. Sa te strane, verujem da neće biti problema. Sve spremamo ranije, dugo smo zajedno i siguran sam da neće biti nikakvih problema", kaže Damjanović.

Naši reprezentativci su u četvrtfinalu izbacili Austriju sa 3:2, a izašli su iz grupe sa Češkom, domaćinom Kiprom, i Ukrajinom, osvojivši šest bodova. Jedini poraz je bio u poslednjem meču sa Česima rezultatom 3:4, pogocima u samoj preokretom našeg protivnika u samoj završnici meča.  

U drugom polufinalnom okršaju će se od 19.30 sastati reprezentacija Danske i Italije.