Vesti iz fudbala

Srpkinje na pragu EP: "Orlice" bolje od Slovačke na Banovom brdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 20:10
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije MN Press
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Slovačku 2:1 (1:1) u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zabeleživši treću pobedu u Grupi B, čime su izbile na čelo tabele isped Škotske.

Srpkije sada imaju 7 bodova i utakmicu više od ostrvske reprezentacije (4), koja tek treba da odigra meč protiv Izraela (0), dok je Slovačka na trećem mestu tabele sa tri boda.

Pobedom nad Slovačkom danas na Banovom brdu, Srbija je napravila veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj. Slovačka je inače danas prva došla do vođstva na stadionu Čukaričkog. Mrežu sprske reprezentacije pogodila je Martina Surnovska u ranoj fazi meča, da bi sredinom poluvremena (22`) Violeta Slović donela izjednačenje.

Sa rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, da bi Srpkinje početkom poluvremena došle i do konačnog preokreta, a odlučujući gol, ispostaviće se, postigla je Miljana Ivanović na asistenciju Alegre Poljak u 53. minutu.

Srbija je tako došla do sedmog boda u Grupi, gde će se za vodeću poziciju do kraja kvalifiakcija boriti sa Škotskom, a naredni meč ekipa Dragiše Zečevića, odigraće već za četiri dana u Trnavi, gde će joj rival ponovo biti Slovačka.
 

 

Standings provided by Sofascore