Vesti iz fudbala

Edinson Kavani završio sa Urugvajem: Bio sam blagosloven da nosim ovaj dres

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 12:12
Edinson Kavani se penzionisao od reprezentativnog fudbala. Guliver / AP Photo/Martin Meissner
Edinson Kavani se penzionisao od reprezentativnog fudbala.

Fudbaler Boke juniors, Edinson Kavani, rešio je da stavi tačku na svoju višegodišnju bajku sa reprezentacijom Urugvaja. Prekaljeni špic koji je branio boje najvećih klubova Evrope, poput Napolija, Pariz sen Žermena i Mančester junajteda, još uvek nastupa u Argentini, ali je smatrao da je za 37-godišnjaka, to doba pravo vreme za kraj u nacionalnom dresu. 

Zanimljivo je da se Kavani oprostio nekih mesec dana pred početak Kopa Amerika turnira, koji će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama od 21. juna do 15. jula. 

U svojoj oproštajnoj poruci, takozvani Matador je naveo sledeće:

„Bio sam blagosloven da nosim ovaj dres i predstvaljam ono što najviše volim na svetu, svoju zemlju. Želim da se posvetim novoj fazi svoje karijere i dam sve što imam tamo gde sam trenutno. Danas sam odlučio da se povučem, ali ću uvek pratiti uz reprezentaciju, kako i kada sam nastupao za nju“.

Guliver / AP Photo/Matilde Campodonico

Edinson Kavani u dresu reprezentacije

Reprezentacija Urugvaja će se na najprestižnijem turniru Južne Amerike naći u Grupi C, sa Panamom, Bolivijom i domaćim nacionalnim timom, SAD. 

On je sa reprezentacijom učestvovao na četiri Svetska prvenstva, postigao je 58 golova u nacionalnom dresu i drugi je najbolji strelac u istoriji Urugvaja iza Luisa Alvaresa.

Po broju odigranih utakmica za reprezentaciju nalazi se na trećem mestu, iza Dijega Godina (161) i Luisa Suaresa (137).