Vesti iz fudbala

Tadić ima novog trenera, i to "specijalnog": Murinjo u Fenerbahčeu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 10:32
Portugalski stručnjak, Žoze Murinjo, dovodi se u vezu sa Fenerbahčeom. Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Portugalski stručnjak, Žoze Murinjo, dovodi se u vezu sa Fenerbahčeom.

Fudbaleri Fenerbahčea nisu uspeli da se domognu  titule šampiona Turske, s obzirom da je Galatasaraj opravdao velika i pametna ulaganja, te obezbeido sebi naslov prvaka. Žal za trofejem, rezultiraće najverovatnije otkazom za trenera Ismaila Kartala, a njegovo mesto trebalo bi da zauzme, niko drugi do Žoze Murinjo.

Do pre par godina je bilo nezamislivo videti "specijalnog" na Bosforu, ali velike promene u svetu fudbala dovele su do toga da mnogi karakterišu Žozea kao prevazidjenog. 

Guliver/AP Photo/Matt Dunham

Žoze Murinjo, nekadašnji trener Čelsija

Ipak, to nije obeshrabrilo turski sastav, koji je sada svom solidnom igračkom kadru pridodao renomirano trenersko ime. Ugovor sa Portugalcem će navodi biti dvogodišnji, prenosi insajder, Đanluka Dimarcio. Podsećamo, dan ranije je Dušan Tadić rekao da planira i naredne sezone da igra u najvćem tamošjnem gradu.

Žoze Murinjo je prvi trenerski posao dobio u Portu, odakle se seli u Čelsi, sa koim ima dosta ligaških uspeha. Naredna stanica je Inter u Milanu i osvajanje triplete uz Ligu šampiona, da bi potom preuzeo kormilo Real Mdrida. Potom se vraća u Čelsi i od tada kreće pad u karijeri. Redom su se nizali posrnuli Mančester junajted, Totenhem i poslednje, Roma. Sa "vučicom" je imao slavne trenutke, uspevši da povrati na momente evropsku slavu, ali je usled slabih rezultata u Seriji A, saradnja okončana.