Vesti iz fudbala

Kompanija Red Bul ušla u vlasničku strukturu Lidsa: Gazde Lajpciga, Salcburga... ulažu u engleski klub

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 16:00
znak kompanije Red Bul, jednog od novih vlasnika LIds junajteda Guliver
znak kompanije Red Bul, jednog od novih vlasnika LIds junajteda

Poznata i bogata kompanija za proizvodnju energitskih pića ne prestaje da širi svoj direktni uticaj u svetu sporta, fudbala pre svega, pa je tako danas obznanjeno da je Red Bul postao manjinski vlasnik Lids junajteda

Engleski klub nije promenio glavnog sponzora, ali je obezbedio značajna finansijska sredstva za dalje funkckonisanje, mada se u prvim informacijama ne navodi s koliko su se novca Austrijanci isprsili. 

"Ambicija je da se Lids Junajted vrati u Premijer ligu i da se zadrži u najboljoj fudbalskoj ligi na svetu veoma se uklapa u Red Bul. Radujemo se partnerstvu, optimistični smo i puni energije u pogledu budućnosti" , naveo je izvršni direktor Red Bula, Oliver Minclaf.

 

 

Predsednik Lidsa, Parag Marate, oberučke je dočekao ulaganje vlasnika Lajpciga, Salcburga i drugih klubova i sportskih ekipa i kolektiva širom sveta, verujući da se radi o istorijskom događaju. 

"Oduševljen sam što nam se Red Bul pridružuje da izgradimo svetlu budućnost za Lids Junajted i delimo naše duboko poštovanje prema ovom zaista posebnom klubu. Ovo je istorijska prekretnica koja će dodatno osnažiti klub da dostigne svoj puni takmičarski potencijal", izjavio je prvi čovek poraženog finaliste plej-ofa Čempionšipa.