Vesti iz fudbala

(VIDEO) Sankt Peterburg kliče Arturu: Minuti delili Krasnodar od titule, ali se na kraju ipak radovao Zenit

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2024 18:39
Fudblaeri Zenita pred meč sa Sportingom Guliver/AP Photo/Miguel Morenatti
Fudblaeri Zenita pred meč sa Sportingom

Fudbaleri Zenita postali su prvi Rusije po šesti put u nizu! Ekipa iz Sankt Peterburga uzela je titulu nakon što je zlata tri vredna boda osvojila pobedom nad Rostovim (2:1) golom Artura u završnici meča poslednjeg kola domaćeg prvenstva.

Uoči početka poslednje runde šampionata, Dinamo iz Moskve (56) imao je nešto bolju bodovnu razliku u odnosu na najbliže pratioce Zenit (54) i Krasnodar (53), pa su se logično, najveće šanse davale Moskovljanima, kojima je bilo dovoljno samo remiziraju protiv direktnog konkurenta Krasnodara u tom, odlučujućem kolu prvenstva.

Dok je Zenitu odgovarala samo pobeda Krasnodara i trijumf nad Rostovim. Sa druge strane, Krasnodar je morao da osvoji sva tri boda protiv Dinama, uz nadu da će Zenit ostati bez pobede.

Scenario je išao na ruku Krasnodara, koji je u derbiju kola ipak pobedio Dinamo iz Moskve 1:0. Zbog bolje gol-razlike, Krasnodar je sa 56 osvojenih bodova, zauzeo vodeće mesto tabele i u tim trenucima samo se čekao kraj u Sankt Peterburgu na meču Zenita i Rostova, kako bi slavlje moglo da počne.

 

 

Zenit je do 85. minuta imao 1:1 protiv Rostova. A, onda je na ogromno oduševljenje navijača, pao drugi gol Zenita u samoj završnici vredan šeste uzastopne titule.

Dugo su se nizale šanse domaćina na "Gasprom areni", golman Rostova bio je stamen među stativama, da bi u finišu Artur ipak slomio otpor gostujućeg tima.

Zenit je osvojio ceo plen, došao do 57. boda i za dlaku pretekao Krasnodar i Dinamo u šampionskoj trci.