Vesti iz fudbala

Okser i Anže ponovo članovi Lige 1: Sent Etjen završio u baražu za najviši rang

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 18:50
logo Lige 2, čija je sezona 2023/24. završena ovog vikenda Guliver
logo Lige 2, čija je sezona 2023/24. završena ovog vikenda

U susret zadnjem kolu Lige 1 završeno je drugo po jačini fudbalsko takmičenje u francuskom fudbala, a posle podvlačenja crte članovi elite u sezoni 2024/25. postali su Okser i Anže. 

Sent Etjen bio je u igri sve do samog kraja, ali je na kraju izvisio za jednu od dve direktne "karte", ostavši na trećem mestu Lige 2. Okser je tako samo jednu godinu proveo u nižem rangu, jer je u isto ispao prošlog proleća, a sada mu se priključio kao pobednik L2.

 

 

Učinio je to još dva kola pre kraja, a pobedom protiv Klermona samo je uvećao razliku u odnosu na prvog pratioca na konačnih šest bodova. Anžer je morao da ide na sve ili ništa protiv Dankerka, ali je uspeo samo da remizira bez golova, međutim i to mu je bilo dovoljno da se ekspresno vrati u L1. 

Sent Etjenu su bili potrebna sopstvena pobeda nad Rouenom i da Anžer ne dobije svoj susret, ali je sam uprskao stvar, jer je osvajač 10 titula šampiona Francuske izgubio od već prežaljenog rivala, pa mu ništa nije značio kiks bolje rangiranog. 

 

 

Nije, međutim, sve izgubljeno za ovaj klub, zbog toga što je završio u baražu za popunu Lige 1. Tu ga čeka 16-plasirani tim iz Lige, što je trenutno Mec, pa nije isključeno da iz drugog pokušaja napravi ono za šta se borio celu sezonu. 

Sve to pod uslovom da prethodno izađe na kraj s pobednikom prvog kola plej-ofa L2, a to mogu biti (4) Rodez ili Paris (5), čiji je megdan zakazan za 21. maj. Tri dana kasnije na programu je još važniji meč. 

 

Standings provided by Sofascore