Vesti iz fudbala

Dinamo doveo bivšeg igrača Barselone, a on u Bukurešt poslao brata Blizanca: Filmska priča iz Rumunije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 09:52
Dinamo Bukurešt Dinamo Bukurešt
Dinamo Bukurešt

Fudbalskom klubu Dinamo iz Bukurešta preti oduzimanje osam bodova, budući da je na videlo izašla neverovatna, gotovo filmska priča u kojoj su glavni akteri dva brata Jea - Edgar i Edeli.

Prvi od njih dvojice je bivši fudbaler Barselone, koji ja za ovaj španski klub debitovao pre desetak godina, alinije ostavio dublji trag, a u međuvrmenu je igrao za Lil, Trabzon i još nekoliko klubova, kao i za reprezentaciju Gvineje Bisao.

 

 

Drugi je njegov brat blizanac koji je takođe, fudbaler, ali mnogo slabijih kvaliteta, ali ima jednu karakteristiku koja mu je omogućila da igra fuudbal u Dinamu iz Bukurešta. Mnogo liči na svog brata.

Zaplet ove neverovatne priče počinje odlukom čelnika Dinama iz Bukurešta da angažuju nekadašneg igrača Barselone i ponude mu platu od 18.000 evra. On je tu ponudu prihvatio, ali u glavni grad Rmunije nije stigao on, nego njegov brat blizanac koji je odigrao pet mečeva za ovaj klub i na tim utakmicama je osvojeno osam bodova.

Edeli nije na tim mečevima pokazao mnogo toga, jasno je bilo da nema te kvalitete koji su potrebni klubu, ali je čudno bilo i to što ne zna reč engleskog. Čelnici kuba su znali da Edgar, zbog karijere koju je imao zna taj jezik i to je bio prvi crv sumnje.

Posle toga se došlo u situaciju da Edeli nije želeo da im pokaže vozačku dozvolu kako bi se identifikovao, a klub je, kako prenose rumunski mediji, zatražio da se uradi DNK testiranje kako bi se utvrdilo ko je igrač nastupa za njihov klub.