Vesti iz fudbala

Inter iz Majamija slavio posle preokreta u Montrealu, Mijatović ostao na klupi Njujork sitija, Joveljić starter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2024 09:28
Lionel Mesi i Luis Suarez Tanjug/AP Photo/Mark Stockwell
Lionel Mesi i Luis Suarez

Inter iz Majamija predvođen Mesijem i Suarezom zabeležio je još jednu pobedu u MLS ligi, ovoga puta na gostovanju u Montrealu. Domaćin je vodio sa 2:0, ali je onda usledio veliki preokret i Inter Majami je slavio sa 2:3.

Djuk je u 22. minutu doveo domaće u vođstvo, a samo deset minuta kasnije Vilsent je duplirao prednost. Ipak, nije se dugo čekalo na odgovr Majamija.

Do kraja prvog poluvremena uspeli su Mesi i drugovi da stignu taj zaostatak golom Rohasa iz slobodnog udarca u 44. minutu, da bi potom Suareza posle kornera u poslednjim sekundama prvog dela igre postigao pogodak za 2:2. Bio je ujedno to i 11. gol od početka MLS sezone za Urugvajca, a peti u poslednja tri meča.

Za preokret se u nastavku pobrinuo Kremaši koji je u 59. minutu na asistenciju Rohasa postavio konačnih 2:3, a ova utakmica prošla je bez gola najboljeg igrača Lionela Mesija.

Što se tiče srpskih igrača u najjkvalitetnijoj američkoj ligi, golman Novak Mićović je bio na klupi LA Galaksija, dok je Dejan Joveljić počeo meč,  ipak, nekadašnji napadač Crvene zvezde nije uspeo da se upiše u strelce protiv Solt Lejka. Gosti su imali dva gola prednosti posle prvog poluvremena, ali je Gabrijel već na startu drugog poluvremena smanjio rezultat.

Nedugo potom Dejan Joveljić je morao da izađe iz igre, a umesto njega ne teren je ušao Migel Beri koji je postavio konačnih 2:2, pogotkom u petom minutu nadoknade vremena, na asistenciju Rikija Puđa.
Njujork siti je kao gost slavio protiv Toronta sa 2:3, a Jovan Mijatović je ostao na klupi za rezerve, dok je Strahinja Tanasijević ušao tek u 90. minutu meča.

Ranko Veselinović je odigrao ceo meč u porazu Vankuvera od Los Anđelesa 3:0.

Standings provided by Sofascore