Vesti iz fudbala

Goran Tufegdžić sa Al Vahdom osvojio Liga kup UAE

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 21:21
Goran Tufegdžić TV Arena sport/ Screenshot
Goran Tufegdžić

Miloš Milojević je blizu da osvojio titulu prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata sa AL Vaslom, ali je jedan drugi srpski trener Goran Tufegdžić osvojio treći put trofej Liga Kupa UAE pobedivši Al Ain 1:0.

Ovo je prvi klupski torfej za trenera iz Požarevca koji je više od deceniju prisutan na Istoku. Klub je preuzeo u januaru ove godine i vodio je Al Vahdu maestralno kroz Liga kup jer je eliminisao Al Džaziru u četvrtfinalu, pa Milojevićev Al Vasl u polufinalu (1:2, 4:0) i u borbi za trofej porazio finalistu ovosezonske Azijske Lige šampiona Al Ain.

Samo finale proteklo je u ranom vođstvu Al Vahde (Pimenta Perez Lopez 15) i velikim naporima i brojnim pokušajima Al Aina da stigne bar do izjednačenje. Tim Ernana Krespa jeste izbacio Al Hila u polufinalu Azijske Lige šampiona, ali nije umeo da pronađe bravu za odbranu Tufegdžićevog tima i golmana Alija.

Tufegdžić je vodio Al Nasr, Ajman, Fuđarah, Kor Fakan, Banijas, Itihad Kalbu, Al Vakru, Al Etifak, bio je selektor Kuvajta, te Al Šabab, Kaciju, a u Srbiji Mladi Radnik i Zvižd.