Vesti iz fudbala

Jokohama u finalu Azijske Lige šampiona: Ulsan ispao nakon penal serije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 15:59
Fudbaleri Jokohame slave prolaz u finale Azijske Lige šampiona Guliver/AP Photo/Shuji Kajiyama
Fudbaleri Jokohame slave prolaz u finale Azijske Lige šampiona

Fudbaleri Jokohame su se plasirali finale Azijske Lige šampiona jer su izbacili Ulsan iz Južne Koreje 8:6 (3:2) nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Ovo će biti njihovo prvo finale još od 1990. godine.

Klub iz Japana je dočekao Ulsan sa golom zaostatka iz prve utakmice, a već nakon 30. minuta igre u revanšu su imali tri gola prednosti. Ipak, gosti su preko Mateusa Salesa i Darijana Bojanića smanjili na 3:2 do odlaska na pauzu za poluvreme.

Domaćin je takođe čitavo drugo poluvreme igrao sa igračem manje jer je Takumi Kamidžima dobio direktan crveni karton. Južnokorejci su u 49. minutu postigli gol koji bi ih odveo u finale, ali je VAR poništio pogodak Gustava Ludvigsona. Kako nije bilo pobednika ni nakon 90, ni nakon 120. minuta, usledila je penal serija.

Prva četiri penala su pogodili i jedni i drugi, a zatim je nastupila peta odlučujuća serija. Min Vu Kim je bio neprecizan, odnosno njegov šut je odbranio Vilijam Pop. Sa druge strane, za Jokohamu je bio precizan Eduardo i tako odveo Japance u finale. 

U dvomeču za titulu, Jokohama će odmeriti snage sa Al Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je u polufinaču izbacio Al Hilal.