Vesti iz fudbala

Juventus bio pred "blamažom", Milik heroj "stare dame"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 23:02
Arkadijuš Milik, heroj Juventusa Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP
Arkadijuš Milik, heroj Juventusa

Bilo je čupavo, ali je Juventus nekako odbranio prednost iz prvog meča polufinala Kupa Italije. Lacio je bio značajno bolji rival, pobedio je 2:1 (1:0), ali je u ukupnom rezultatu "stara dama" slavila 3:2, a odlučujući gol delo je Arkadijuša Milika u 83. minutu, ali krenimo redom.

Rimljani su morali od početka da krenu u "juriš" i to su uradili. Iako je prvu kakvu takvu priliku imao Juventus, Lacio je poveo u 12. minutu posle kornera koji je savršeno izveo Luis Alberto, a Valentin Kasteljanos bio najviši u skoku i glavom savladao Matiju Perina.

Bilo je jasno "staroj dami" da mora da se uozbilji i ubrzo je usledila ogromna prilika koju u gol nažalost nije pretvorio srpski reprezentativac, Dušan Vlahović. Uspeo je nekako Federiko Kijeza da mu doda, ali je sjajni napadač maltene promašio loptu.

Kasteljanos je u 44. minutu imao odličnu priliku da poravna na 2:2 u ukupnom rezultatu. Posle greške Bremera izašao je sam pred golmana, ali je Perin bio na visini zadatka i zaustavio je njegov udarac.

Ipak, bilo je ovo Valentinovo veče. Svega 180 sekundi u drugom delu mu je bilo potrebno za gol. Sjajno se snašao i ponovo otarasio Bremera, a onda bez problema postigao pogodak za 2:0, odnosno za izjednačenje, dok je Alberto upisao drugu asistenciju.

Ponovo je Vlahović mogao da donese radost Juventusu, ovoga puta mu je dodao Veston Mekeni, Kristos Mandas je već bio savladan, mreža je bila prazna, ali se ispred srpskog centarfora pravo niotkuda pojavio Adam Marušić i otklonio opasnost.

Posle nove akcije Juvea, koji je bio nešto opasniji nego u prvih 45 minuta, usledila je kontra Lacija, Luis Alberto je još jednom uposlio Kasteljanosa, ovaj ponovo bio 1 na 1 sa Perinom, ali se ovoga puta propisno obrukao. Umesto da mirno i sigurno donese prednost "nebesko plavima", on je probao da lobuje golamana "stare dame" koji je njegovu nameru pročitao i sprečio potpunu katastrofu tima iz Torina. 

Bilo je jasno da problem Juventusa leži u završnici, te je na teren kročio Arkadiuš Milik, koji iz prvog kontakta postigao gol. Timoti Vea je sa desnog boka poslao oštru loptu na drugu stativu koja je izgledala više kao udarac nego pas, a na pravom mestu bio je Poljak koji je iskoristio neopreznost Alesija Romanjolija i tako poslao "staru damu" u finale Kupa Italije.

Protivnik u meču za trofej biće im ili Fiorentina ili Atalanta, revanš tog dvomeča na programu je sutra od 21.00 na TV Arena sport 1, a "viola" je u prvom susretu slavila minimalnim rezultatom.

 

Cup tree provided by Sofascore