Vesti iz fudbala

Fudbalerke Spartaka ubedljivo izgubile revanš plej-ofa sa Rozengardom: Subotičanke bez grupne faze Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 19:54
Fudbalerke Spartaka ubedljivo izgubile revanš plej-ofa sa Rozengardom: Subotičanke bez grupne faze Lige šampiona Guliver

Fudbaleri Crvene zvezde, u konkurenciji sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom uveliko vode borbu za nokaut rundu Lige šampione, čemu su se nadale i fudbalerke Spartaka, ali najbolji srpski tim u ovoj vrsti loptanja nije uspeo da "preživi" dvomeč plej-of kvalifkacija sa Rozengardom.  

Tinjala je nada Subotičanki da će u Malmeu nadoknaditi propušteno na utakmici u Bačkoj Topoli (1:2), ali umesto toga osvajačice 13 nacionalnih titula u drugih 90 minuta doživele su još ubedljiviji poraz od favorita sa severa Evrope - 5:1 (3:0). 

Izabranice Borisa Arsića poklekle su već u 26. minutu, kada je Japanka Mai Kadovaki na asistenciju Hane Anderson prevarila golmanku Jefimiju Škandro. Do odlaska na predah mlada čuvarka mreže morala je još dva puta gleda kako joj lopta završava iza leđa. 

 

 

Najpre je pomenuta "pakerka" sama obavila posao (34), da bi potom namestila još jedan pogodak i izrasla u glavnu figuru revanša. Samo što je ovaj put pomogla Oliviji Skoug da se upiše među strelce (45+1). Na drugoj strani, Spartak je imao nešto više loptu u nogama i, još važnije, tri udarca prema golu u prvom poluvremenu, od toga dva u okvir, ali je Mukasa ostala nesavladana.

Nije manjkalo prilika ni u drugom delu utakmice, mada je u nastavku izgubila na ritmu. I opet su tri realizovane. Dve na štetu fudbalerki iz Srbije. To malo vere u čudo oduzela im je Olivija Holdt, posle dodavanja Kadovaki (80), dok je Gudrun Arnardotir nešto kasnije (85) potpisala ceduljicu s imenom Rozengarda na žrebanju grupa elitnog UEFA takmičenja ovog petka. 

Tijana Filipović samo je stigla da golom pre zadnjeg sudijskog zvižduka (90+1) zaokruži evropsku odiseju Spartaka u sezoni 2023/2024.