Vesti iz fudbala

Mladi fudbaleri Ukrajine matirali Englesku i "osvetili" Srbiju: Šampion Evrope pao u nadoknadi vremena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 20:44
Mladi fudbaleri Ukrajine matirali Englesku i "osvetili" Srbiju: Šampion Evrope pao u nadoknadi vremena Fudbalski savez Srbije

Branilac kontinentalne titule u konkurenciji fudbalera do 21. godine, mlada reprezentacija Engleske, ušla je kao veliki favorit u večerašnji duel trećeg kola kvalifikacija za EURO 2024, sa Ukrajinom, ali je na ovom gostovanju prosula ono što je pre nekoliko dana napravila u vrlo ubedljivoj pobedi nad Srbijom - 3:2 (2:0).

I to na neočekivan način, jer je izgubila oba poluvremena. Domaćin duela na neutralnom terenu u slovačkim Košicama poveo je u 31. minutu, kada je Nazar Vološin iskoristio slabu defanzivnu reakciju ekipe selektora Lija Karslija. Dupliranje vođstva bilo je delo Olega Očeretka, pošto je lukavim udarcem iz slobodnjaka zatekao golmana Traforda (43).

Nastavak meča imao je drugačiji tok, Englezi su napravili trostruku izmenu i navalili na protivnikovu polovinu, jureći rezultatski priključak. Prvo su u 67. minutu, posle brze tranzicije, prepolovili minus, tako što je rezervista Delap odlično  asistirao Nuneu Maduekeu, a ovaj precizno šutirao. 

Iza toga je evropski prvak posegao za još dva aduta sa klupe i nastavio sa okupiranjem kaznenog prostora rivala, ali se ovaj pametno branio. Do 89. minuta, pošto je Harvi Erikson asistirao Čarliju Kresvelu, a ovaj glavom doneo izjednačenje. 

To, ipak, nije demoralisalo fudbalske nade Ukrajine. Posle sjajnog prodora Valentina Rubčinskog, Ilja Krasnicja je u dubokoj nadoknadi vremena (90+4) pogodio za pobedu vrednu maksimalnih devet bodova iz tri kola. 

Kvalifikacije za EP, 3. kolo

Grupa F

Ukrajina - Engleska 3:2 (2:0)
/Vološin 31, Očeretko 43, Krasnicja 90+4 - Madueke 67, Kresvel 89/ 

Severna Irska - Srbija 20.30

 

Standings provided by Sofascore