Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za EURO 2024, grupa F: Austrija ponovo prošla na kontinentalni šampionat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 20:03
Kvalifikacije za EURO 2024, grupa F: Austrija ponovo prošla na kontinentalni šampionat Tanjug/P Photo/Florian Schroetter)

Fudbalska reprezentacija Austrije još od daleke 1998. godine ne uspeva da se dočepa Svetskog prvenstva, ali će joj zato šampionat Evrope u Nemačkoj, sledećeg leta, biti treći vezani EURO u istoriji. U konačnoj računici, pre svega, zahvaljujući večerašnjoj pobedi nad Azerbejdžanom - 0:1 (0:0), jer je u Bakuu uzela bodove ključne za osvajanje drugog mesta u grupi F.

Belgija je isti posao završila u prošlonedeljnom derbiju sa Austrijancima, dok su se ovi večeras i definitivo "otarasili" Švedske, pošto bi selekcija sa severa Evrope čak i u slučaju maksimnalnog učinka u njena tri meča ostala na bodu manje od izabranika Ralfa Rangnika. 

Mada u poziciji autsajdera, domaćin susreta u Bakuu imao je periode terenske inicijative, ali su gosti imali brojnije i bolje šanse, da bi u drugom poluvremenu uzeli ono po šta su došli u bivšu sovjetsku republiku. Učinio je to Marsel Sabicer. Rahil Mamadov igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, a vezista iz Borusije iz Dortmunda, samo malo posle ulaska sa klupe, iskoristio je penal i postavio konačan rezultat (48).

Kruna pokušaja Azerbejdžanaca da se isprse pred njihovom publikom bio je šut Torala Bajramova u nadoknadi vremena (90+1), ali je njegov udarac završio na levoj stativi. 

Kvalifikacije za EURO 2024

Grupa F

Azerbejdžan - Austrija 0:1 (0:0)
/Sabicer 48. pen/

Belgija - Švedska 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore